ΑΘΗΝΑ
17:27
|
22.09.2024
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο που χαρακτηρίζει προϊόντα από παράνομους ισραηλινούς οικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη ως «Ισραήλ».
Η φωτογραφία δείχνει το εσωτερικό της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε νομοσχέδιο που χαρακτηρίζει προϊόντα από παράνομους ισραηλινούς οικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη ως «Ισραήλ», σε μια τελευταία κίνηση που θα μπορούσε να παραγκωνίσει περαιτέρω τους Παλαιστινίους και τις προσπάθειές τους για αυτοδιάθεση, αναφέρει το Middle East Monitor.

Την Πέμπτη, ο «Anti-BDS Labeling Act» ψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ με ψήφους 231 έναντι 189, λαμβάνοντας υποστήριξη από τα πιο φιλο-ισραηλινά μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων 16 Δημοκρατικών.

Μία πρόταση της Ρεπουμπλικάνου μέλους του Κονγκρέσου Κλόντια Τένεϊ από τη Νέα Υόρκη, το νομοσχέδιο είναι μια αναβίωση της πολιτικής που προέρχεται από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Εάν εφαρμοστεί, θα απαιτούσε τα προϊόντα από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας να επισημαίνονται χωριστά και όχι μαζί.

Αντί να γράφονται ως προϊόντα της «Δυτικής Όχθης και της Γάζας», θα ονομάζονται είτε «Δυτική Όχθη» ή «Γάζα», κάτι που ουσιαστικά αφαιρεί κάθε ενοποιημένη ταυτότητα μεταξύ των παλαιστινιακών εδαφών. Τα προϊόντα από την πλειονότητα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης θα φέρουν επίσης το σήμα «Product of Israel» ή «Made in Israel».

Η κίνηση θεωρείται ως μια άμεση προσπάθεια να υπονομεύσει περαιτέρω τις προσπάθειες των Παλαιστινίων για αυτοδιάθεση και να ιδρύσουν ένα ανεξάρτητο κράτος, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλει και φωτίζει τη συνεχιζόμενη παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών από το Ισραήλ. Επιδιώκει επίσης να εντείνει τη στόχευση και την καταστολή του κινήματος Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS) σε μια προσπάθεια να αναγκάσει άτομα και εταιρείες να μην μποϊκοτάρουν προϊόντα που κατασκευάζονται στο Ισραήλ ή τους παράνομους οικισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Η ελευθερία του λόγου πάει περίπατο στην «Δημοκρατική Ευρώπη»

Γερμανία: Το AfD βρίσκεται σε τροχιά για άλλη μια νίκη στις πολιτειακές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα