ΑΘΗΝΑ
21:06
|
23.09.2024
Έρευνα δεδομένων που διεξήχθη από τους Investigate Europe-Reporters United-ΕφΣυν αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις ροές χρήματος από φαρμακευτικές εταιρείες προς ενώσεις ασθενών.
Εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Μαλτεπιώτη για τη δημοσίευση της έρευνας των Investigate Europe – Reporters United – ΕφΣυν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια έρευνα δεδομένων που διεξήχθη από τους Investigate Europe – Reporters United – ΕφΣυν αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις ροές του χρήματος από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς τις ελληνικές ενώσεις ασθενών.

Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο πλαίσιο της έρευνας Deadly Prices (Μοιραίες Τιμές) που πραγματοποίησε το Investigate Europe σε συνεργασία με το Reporters United:

«Για τις εταιρείες οι χορηγίες δεν είναι απλά μέσο για τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας τους. Είναι και πολιορκητικός κριός ώστε οι κυβερνήσεις να ευθυγραμμίζουν την πολιτική υγείας προς τα συμφέροντά τους – των φαρμακευτικών, όχι απαραίτητα των ασθενών».

Επισημαίνεται ότι η έρευνα κατέγραψε πάνω από 11.000 πληρωμές από τη φαρμακοβιομηχανία προς ενώσεις ασθενών σε όλη την Ευρώπη σε έναν χρόνο (2022), συνολικού ύψους – με συντηρητικούς υπολογισμούς – 110 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ με αναλυτικά στοιχεία για τις ευρωπαϊκές και ελληνικές φαρμοκοβιομηχανίες και ενώσεις ασθενών εδώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τείχος δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν φτιάχνει το Ιράν

Λίβανος: 356 νεκροί, 1.246 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Τρομοκρατία οι εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο λέει πρώην διευθυντής της CIA

Γλυφάδα: Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονης από 25 ανήλικα άτομα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα