ΑΘΗΝΑ
23:19
|
23.09.2024
Για το Πεντάγωνο, η κλιμάκωση των σφοδρών επιδρομών του Ισραήλ στον Λίβανο είναι....ανταλλαγή πυρών με τη Χεζμπολάχ.
Οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν (από αριστερά) και Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε προκλητική ανακοίνωση προχώρησε σήμερα το Πεντάγωνο με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν με τον Ισραηλινό ομόλογο, Γιοάβ Γκάλαντ το βράδυ της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση του Πενταγώνου το μπαράζ πολύνεκρων αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στο Νότιο και Ανατολικό Λίβανο που προκάλεσε μόνο από νωρίς σήμερα το πρωί το θάνατο πάνω από 274 Λιβανέζων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 1.024 άλλων χαρακτηρίζεται «ανταλλαγή πυρών» με τη Χεζμπολάχ!

Αναφέρεται έτσι πως οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν… πληροφορίες «για την ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραήλ και της υποστηριζόμενης  από το Ιράν λιβανέζικης Χεζμπολάχ» και πως ο Όστιν εξέφρασε την υποστήριξή του…στο «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του καθώς η Χεζμπολάχ επεκτείνει τις επιθέσεις της βαθύτερα στο Ισραήλ».

Αυτά ενώ το Ισραήλ είναι εκείνο που κλιμακώνει τις επιθέσεις και τις προκλήσεις έναντι της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και του Ιράν ώστε να προκαλέσει διεύρυνση του πολέμου στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Το Πεντάγωνο, που διοχετεύει στο Ισραήλ από την αρχή του πολέμου στη Γάζα εδώ και 11,5 μήνες κάθε λογής όπλο και βόμβα, κάνει «γαργάρα» τις ισραηλινές πολύνεκρες επιθέσεις σε πόλεις και χωριά του Λιβάνου, διαβεβαιώνοντας κατά τα άλλα πως οι ΗΠΑ τάχα προσπαθούν να βρουν «ένα μονοπάτι για διπλωματική λύση» που θα επιτρέψει «στους κατοίκους των δύο πλευρών των συνόρων να επιστρέψουν στα σπίτια τους γρήγορα και με ασφάλεια». «Ξεχνώντας» προφανώς πως με τη φόρα που έχει πάρει η ισραηλινή πολεμική αεροπορία δεν θα μείνουν αρκετοί Λιβανέζοι στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας τους που θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις βομβαρδισμένες περιοχές.

Ο Λόιντ Όστιν πάντως δεν ξέχασε και τη μόνιμη επωδό όλων των παρόμοιων ανακοινώσεων που αφορούν το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή γενικότερα καθώς διαβεβαίωσε πως:

«Οι ΗΠΑ παραμένουν σε θέση προστασίας των αμερικανικών δυνάμεων και του προσωπικού τους και είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν οποιουσδήποτε περιφερειακούς παράγοντες να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να διευρύνουν την σύγκρουση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: 356 νεκροί, 1.246 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Γεραπετρίτης για Ισραήλ, Λίβανο και Γάζα στο πρακτορείο Reuters

Αίγυπτος και Τουρκία κατά των ισραηλινών επιδρομών στο Λίβανο

Τείχος δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν φτιάχνει το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα