ΑΘΗΝΑ
15:21
|
24.09.2024
Ρωσία και Μπουρκίνα Φάσο «έχουν ένα κοινό πολιτικό όραμα», τόνισε ο πρωθυπουργός προσβλέποντας στην ένταξη στους BRICS.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Απολινέρ Ζοασίμ Κιελέμ ντε Ταμπελά είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρεσβευτή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόθεση της χώρας του να ενταχθεί στους BRICS, προκειμένου να αντιμετωπίσει «την κυριαρχία του δολαρίου και του ευρώ» και να αποκτήσει δικαιότερες εμπορικές σχέσεις με διεθνείς παίκτες επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Μπουρκίνα Φάσο, Απολινέρ Ζοασίμ Κιελέμ ντε Ταμπελά, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη χώρα Ιγκόρ Μαρτίνοφ.

Η Ρωσία και η Μπουρκίνα Φάσο «έχουν ένα κοινό πολιτικό όραμα», ενώ η Μόσχα ενεργεί ως στρατηγικός εταίρος σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του διπλωματικού, του στρατιωτικού και του οικονομικού, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η αφρικανική χώρα σκοπεύει να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία, μεταξύ άλλων στον οικονομικό τομέα, είπε. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας απευθείας αεροπορικών γραμμών μεταξύ Μόσχας και Ουαγκαντούγκου.

Με τη σειρά του, ο Ρώσος πρέσβης εξέφρασε την επιθυμία της Μόσχας να αναπτύξει πυρηνικό εργοστάσιο στη Μπουρκίνα Φάσο. «Η συνάντηση ήταν πολύ γόνιμη και επιτυχημένη. Είμαστε συντονισμένοι όσον αφορά τις προσεγγίσεις μας στη διμερή συνεργασία. Σταθήκαμε επίσης στην εντατικοποίηση της συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς», φέρεται να ανέφερε ο διπλωμάτης.

Τον Ιούνιο του 2023, η κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τους BRICS, που προβλέπει αλληλεπίδραση στην οικονομία, την υγεία, την εκπαίδευση και άλλους τομείς. Η Ολίβια Ρουάμπα, που ήταν τότε υπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα υλοποιηθεί με βάση τις αρχές του αμοιβαίου οφέλους και του αμοιβαίου σεβασμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο: 50 παιδιά μεταξύ των άνω των 550 νεκρών (upd)

Κοντά στην απόκτηση πρόσβασης σε ναυτική βάση στον Ατλαντικό η Ρωσία

Νέα αποστολή όπλων από την Αίγυπτο στη Σομαλία εν μέσω όξυνσης στο Κέρας της Αφρικής

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν το απόγευμα στον ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα