ΑΘΗΝΑ
17:35
|
24.09.2024
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αποκάλυψε ένα σημαντικό πακέτο μέτρων που στοχεύουν στην αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας.
Το κεντρικό κτίριο της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αποκάλυψε ένα σημαντικό πακέτο μέτρων που στοχεύουν στην αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας.

Ο διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC), Παν Γκονγκσένγκ, ανακοίνωσε σχέδια για μείωση του κόστους δανεισμού και για να επιτρέψει στις τράπεζες να αυξήσουν τον δανεισμό τους.

Η κίνηση έρχεται μετά από μια σειρά απογοητευτικών δεδομένων που αύξησαν τις εκτιμήσεις τους τελευταίους μήνες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δε θα πετύχει τον στόχο ανάπτυξης 5% φέτος.

Ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια στην Ασία μετά την ανακοίνωση του κ. Παν.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μαζί με αξιωματούχους δύο άλλων χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών, ο κ. Παν είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τις αναλογίες υποχρεωτικών αποθεματικών (RRR), που αφορούν το ποσό των μετρητών που πρέπει να διατηρούν σε αποθεματικό οι τράπεζες.

Οι RRR θα μειωθούν αρχικά κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, σε μια κίνηση που αναμένεται να απελευθερώσει περίπου 1 τρισεκατομμύριο γουάν (142 δισ. δολάρια). Ο Παν πρόσθεσε ότι μπορεί να γίνει άλλη περικοπή αργότερα μέσα στο έτος.

Περαιτέρω μέτρα με στόχο την τόνωση της αγοράς ακινήτων της Κίνας, η οποία αντιμετωπίζει μια απότομη ύφεση από το 2021, περιλαμβάνουν τη μείωση των επιτοκίων για τα υπάρχοντα στεγαστικά δάνεια και τη μείωση των ελάχιστων προκαταβολών για όλους τους τύπους κατοικιών στο 15%.

Αρκετοί κατασκευαστές έχουν καταρρεύσει, αφήνοντας μεγάλο αριθμό απούλητων κατοικιών και ημιτελή οικοδομικά έργα.

Τα νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας της PBOC έρχονται λίγες μέρες αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια με μια μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη μείωση.

Η είδηση ​​εκτόξευσε τις τιμές των μετοχών, με τους κορυφαίους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Σαγκάη και στο Χονγκ Κονγκ να κλείνουν τη μέρα πάνω από 4% υψηλότερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περιμένοντας τις προεδρικές εκλογές σε μια αμφίρροπη Πολιτεία

Η Χεζμπολάχ απαντά στο μακελειό του Λιβάνου χτυπώντας βάσεις του ισραηλινού στρατού

Πύρινη ομιλία Ερντογάν κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η τελευταία ομιλία Μπάιντεν στον ΟΗΕ για πολέμους και ανταγωνισμούς (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα