ΑΘΗΝΑ
20:54
|
24.09.2024
Η εκτίμηση ότι η Χεζμπολάχ θα «σήκωνε λευκή σημαία» είναι «θεμελιωδώς λανθασμένη», δήλωσε πρώην εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
«Η Χεζμπολάχ έχει συγκεντρώσει σημαντικές δυνατότητες από το 2006… και δεν τις έχει ακόμη αναπτύξει πλήρως», ανέφερε ένας ανταποκριτής του ισραηλινού Channel 12
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως διεξήγαγε πολλές επιχειρήσεις ενάντια σε στρατηγικές ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και βόρειους εποικισμούς με στόχο την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του και σε υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του, αναφέρει το λιβανέζικο δίκτυο Al Mayadeen.

Με τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγει από χθες, Δευτέρα, το Ισραήλ έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής πάνω από 550 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά, σε διάφορες περιοχές στο νότιο Λίβανο και στην Κοιλάδα Μπεκάα στα ανατολικά.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι στόχευσε την Κιριάτ Σμονά με καταιγισμό ρουκετών, που, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, προκάλεσαν πυρκαγιές. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η Χεζμπολάχ έπληξε επίσης τη στρατιωτική αεροπορική βάση του Ισραήλ στη Μεγιδδώ δυτικά της Αφούλα και βόρεια της Τζενίν τρεις φορές τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας με πυραύλους τύπου Fadi 1 και Fadi 2.

Η αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ συνεχίζει να δέχεται πυρά

Επιπλέον, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τη στόχευση με ρουκέτες Fadi της ισραηλινής βάσης, η οποία είναι η κύρια βάση μεταφοράς και υλικοτεχνικής υποστήριξης του ισραηλινού στρατού για τη βόρεια περιοχή.

Γύρω στα 60 χιλιόμετρα μακριά από σύνορα του Λιβάνου, στην περιοχή Ζιχρόν, η Χεζμπολάχ στόχευσε ένα εργοστάσιο που ειδικεύεται στην παραγωγή εκρηκτικών, με δύο χωριστά μπαράζ πυραύλων Fadi 2.

Η λιβανέζικη οργάνωση ανακοίνωσε επίσης ότι έπληξε την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ, η οποία δέχθηκε επανειλημμένα πλήγματα της Χεζμπολάχ τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω του βασικού της ρόλου στην έναρξη των αεροπορικών επιδρομών στον Λίβανο.

Επιπλέον, η ομάδα στόχευσε τις υλικοτεχνικές αποθήκες της Ισραηλινής 146ης Ταξιαρχίας στη βάση Ναφτάλι.

Ένας ανταποκριτής του ισραηλινού i24NEWS επιβεβαίωσε ότι η Χεζμπολάχ χτύπησε «μια πολύ μεγάλη αποθήκη όπλων και ένα κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης που ανήκε στον [ισραηλινό] στρατό», σημειώνοντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών γύρω από τη χτυπημένη τοποθεσία.

Ο ανταποκριτής πρόσθεσε ότι αυτή ήταν «η μεγαλύτερη και πιο έντονη» επίθεση της Χεζμπολάχ από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης παραδέχθηκαν ότι ένας αριθμός Ισραηλινών τραυματίστηκαν στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ: 9 τραυματίες εισήχθησαν στο Ιατρικό Κέντρο της Γαλιλαίας, 5 στο Ιατρικό Κέντρο Εμέκ και άλλοι 7 στο νοσοκομείο Ραμπάμ.

«Θεμελιώδες λάθος»

«Η Χεζμπολάχ έχει συγκεντρώσει σημαντικές δυνατότητες από το 2006… και δεν τις έχει ακόμη αναπτύξει πλήρως», ανέφερε ένας ανταποκριτής του ισραηλινού Channel 12.

«Το [ισραηλινό] κοινό πρέπει να το καταλάβει αυτό και να προσαρμόσει τις προσδοκίες του και να ξέρει πώς να ενεργήσει εάν η Χεζμπολάχ κλιμακωθεί περαιτέρω», ανέφερε το Channel 12.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος εν αποστρατεία Ρονέν Μανέλις, προειδοποίησε ενάντια σε μια χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, δηλώνοντας ότι «μια χερσαία εισβολή είναι το μεγαλύτερο όνειρο» του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα. .

Πρόσθεσε ότι η ισραηλινή πεποίθηση ότι ο Νασράλα θα «σήκωνε λευκή σημαία» είναι ένα «θεμελιώδες λάθος», τονίζοντας ότι «βλέπουμε πράγματα από τη Χεζμπολάχ κάθε μέρα που δεν περιμέναμε» και ότι τα γεγονότα «έχουν εκτυλιχθεί χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε το ντιμπέιτ με τους υποψήφιους για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (video)

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Ζητά την άμεση αναχώρηση των Ελλήνων από τον Λίβανο

Δημοσκόπηση CNN: Ένας πόντος διαφορά για Κάμαλα-Τραμπ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Παρέμεινε για άλλη μια φορά άβουλος μπροστά στον Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα