ΑΘΗΝΑ
15:10
|
25.09.2024
Η Ρωσία θα βγει νικήτρια από την επίθεση που εξαπέλυσε η Δύση με πληρεξούσιο την Ουκρανία, τονίζει σε συνέντευξή του ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Στη Ν. Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θα βγει νικήτρια από την επίθεση που εξαπέλυσε η Δύση, μέσω του αντιπροσώπου της, τής Ουκρανίας, επειδή οι δυτικές χώρες δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο TASS την παραμονή της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Η νίκη είναι απαραίτητη. Δεν καταλαβαίνουν καμία άλλη γλώσσα. Αυτή η νίκη θα είναι δική μας, δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Είμαστε πραγματικά ενωμένοι μπροστά στον πόλεμο που η Δύση εξαπέλυσε εναντίον μας με πληρεξούσιο την Ουκρανία», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή επιβεβαιώνει πως όπου οι ΗΠΑ εμφανίζονται ως παράγοντας «επίλυσης προβλημάτων», οι συγκρούσεις επιδεινώνονται.

«Όπου η Δύση εμπλέκεται ως ο “κύριος διορθώστε”, ακολουθεί μια κατάσταση κρίσης, όλα χειροτερεύουν: εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, καταστροφές, κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα στη διεθνή σκηνή, που η παρέμβαση της Δύσης οδήγησε σε οτιδήποτε θετικό», τόνισε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας αιχμές και κατά της ηγεσίας του ΟΗΕ, ότι παραμένει σιωπηλή για την ουκρανική εισβολή στην συνοριακή περιοχή του Κουρσκ της Ρωσίας.

«Με τις τρομοκρατικές ομάδες να επιτίθενται στην περιοχή του Κουρσκ με σύγχρονα δυτικά όπλα – οικιστικά τετράγωνα, σπίτια, κοινωνικές δομές, βομβαρδίζονται σε καθημερινή βάση. Δεν άκουσα τίποτα από τους εκπροσώπους του ΟΗΕ που είναι υπεύθυνοι για την ανθρώπινη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του γενικού γραμματέα», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Η Ρωσία θα υποστηρίξει την επέκταση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Μόσχα θα υποστηρίξει τη νόμιμη φιλοδοξία της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Αφρικής να ενταχθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μόνιμα μέλη, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Οι αναπτυσσόμενες χώρες υποεκπροσωπούνται στο Συμβούλιο Ασφαλείας, επομένως, όπως λέγαμε πάντα, υποστηρίζουμε τη νόμιμη φιλοδοξία της Ινδίας και της Βραζιλίας να συμπεριληφθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ωστόσο, είναι επίσης απαραίτητο να ικανοποιηθούν οι αφρικανικές ελπίδες. Υπάρχουν κοινές συλλογικές θέσεις στην Αφρική τις οποίες σεβόμαστε», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ρωσία δεν θα στηρίξει τη Γερμανία και την Ιαπωνία ως μόνιμα μέλη του ΣΑΗΕ

«Η στάση μας είναι πολύ απλή: το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν χρειάζεται επιπλέον μέλη από τη δυτική ομάδα, από μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ή συμμάχους τους, όπως η Ιαπωνία», σημείωσε. «Επιπλέον δυτικοί παίκτες που θα ενταχθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σε αυτήν την περίπτωση, αυτοί που κάνουν τα πάντα για να μπουν, όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία, απλώς θα ενισχύσουν την αδικία», υπογράμμισε.

Ορισμένες χώρες θέλουν να επιταχύνουν τεχνητά τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά η Ρωσία και η Κίνα δεν θα αφήσουν αυτή τη διαδικασία να μετατραπεί σε «επικίνδυνο παιχνίδι», προειδοποίησε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Σημείωσε ότι ορισμένες χώρες θέλουν να θέσουν το θέμα της μεταρρύθμισης του ΣΑΗΕ προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ρωσία και η Κίνα θέλουν να επιτύχουν μια γενική συναίνεση αντί να διχάσουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να βάλουν σε τροχιά δύο δορυφόρους σχεδιάζουν Μαλί, Νίγηρας και Μπουρκίνα Φάσο

Κίνα: Δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες

Βαλλιστικός πύραυλος της Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ με στόχο τη Μοσάντ (upd)

Bloomberg: Το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι δεν πείθει τη Δύση-Φωνές για «προσέγγιση» της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα