ΑΘΗΝΑ
14:22
|
25.09.2024
Ανταλλαγή εξώδικων και μηνυτήριων αναφορών για Αθηνά Λινού και Παύλο Πολάκη, σχετικά με το Ινστιτούτο Prolepsis.
Νέα επεισόδια στην κόντρα των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με νέο, δεύτερο κατά σειρά, εξώδικο απαντά η Αθηνά Λινού στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος όπως ανακοίνωσε σήμερα επισκέπτεται την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τη δράση του Ινστιτούτου Prolepsis το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, από το γραφείο του Χανιώτη βουλευτή, ο Παύλος Πολάκης σκοπεύει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου τονίζοντας πως η δράση του Ινστιτούτου με το οποίο σχετίζεται η κ. Λινού «ενδέχεται να έχει προκαλέσει στο Δημόσιο ζημία άνω των 5.000.000 ευρώ και παρά το γεγονός αυτό, η δικαιοσύνη παραμένει μέχρι σήμερα ουδέτερος παρατηρητής».

Αντιδρώντας στη νέα επίθεση του Παύλου Πολάκη, η κ. Λινού με σημερινή της δήλωση επισημαίνει παραδόθηκε και δεύτερο εξώδικο στον Παύλο Πολάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «κανένα υπονοούμενο δεν θα μείνει αναπάντητο».

«Όπως είχα δεσμευτεί, όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι συκοφαντικές επιθέσεις προς το πρόσωπό μου έχουν ξεκινήσει.Παραδόθηκε ήδη το δεύτερο εξώδικο και θα ακολουθήσουν οι αγωγές. Καμία λέξη, κανένα υπονοούμενο δεν θα μείνει αναπάντητο και η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια», τονίζει η Αθηνά Λινού.

Και προσθέτει: «Μέχρι τέλους λοιπόν, ενάντια σε όσους με ύβρεις, συκοφαντίες και ανυπόστατες κατηγορίες πλήττουν τελικά τους ευάλωτους συμπολίτες μας – και κατά κύριο λόγο τα παιδιά που έχουν ανάγκη – για μικροπολιτικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς. Γιατί αυτήν την υποχρέωση έχω ως ιατρός, καθηγήτρια, βουλευτής και ευσυνείδητος πολίτης πάνω από όλα».

Επισημαίνεται ότι εκτός από την υπόθεση Λινού, κατά την επίσκεψή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο κ. Πολάκης σκοπεύει να καταθέσει και αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τα 4 στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟπου κατηγορήθηκαν για τις «παράνομες προσλήψεις» επί υπουργίας Γεωργιάδη, καθώς όπως τονίζει αυτή «ήρθε παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και ως αποτέλεσμα της μη παρουσίας του ΕΟΔΥ, ο οποίος όφειλε να παραστεί προκειμένου να υποστηρίξει την κατηγορία και να υπερασπιστεί το Δημόσιο συμφέρον».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να βάλουν σε τροχιά δύο δορυφόρους σχεδιάζουν Μαλί, Νίγηρας και Μπουρκίνα Φάσο

Βαλλιστικός πύραυλος της Χεζμπολάχ στο Τελ Αβίβ με στόχο τη Μοσάντ (upd)

Πανό στη Βουλή για Παλαιστίνη και Λίβανο, από τη Νέα Αριστερά

Bloomberg: Το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι δεν πείθει τη Δύση-Φωνές για «προσέγγιση» της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα