ΑΘΗΝΑ
16:16
|
25.09.2024
Οι συνεχόμενες εκλογικές ήττες οδήγησαν την ηγεσία των Πράσινων της Γερμανίας σε παραίτηση, εντείνοντας την κρίση στην κυβέρνηση Σολτς.
Οι συμπρόεδροι των Πρασίνων, Ρικάρντα Λανγκ, δεξιά, και ο Ομίντ Νουριπρούρ (αριστερά)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή της, στον απόηχο των διαδοχικών αρνητικών εκλογικών αποτελεσμάτων των τελευταίων μηνών, ανακοίνωσε σήμερα, η ηγεσία των Πράσινων της Γερμανίας, ενός από τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Η εκλογική δύναμη των Πρασίνων μειώθηκε απότομα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, ενώ ακολούθησαν δύο απογοητευτικά έως καταστροφικά αποτελέσματα, στις περιφερειακές κάλπες σε Θουριγγία και Βρανδεμβούργο όπου έμειναν εκτός Βουλής.

Σε μια σύντομη δήλωση σε δημοσιογράφους ο Ομίντ Νουριπούρ, συναρχηγός των Πρασίνων μαζί με την Ρικάρντα Λανγκ, τόνισε πως το αποτέλεσμα στο Βραδεμβούργο «αποτελεί απόδειξη της βαθύτερης κρίσης του κόμματος εδώ και μια δεκαετία». «Είναι απαραίτητο και είναι εφικτό να ξεπεραστεί αυτή η κρίση», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για ανάγκη μιας «νέας αρχής». «Είναι καιρός να παραδώσουμε τη μοίρα αυτού του μεγάλου κόμματος σε νέα χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νουριπούρ και Λανγκ, που παραιτήθηκαν μαζί με σύσσωμο ο ομοσπονδιακό εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματος, ανέλαβαν το τιμόνι του κόμματος στις αρχές του 2022, αφού οι προκάτοχοί τους, Ρόμπερτ Χάμπεκ και Ανναλένα Μπάερμποκ, προσχώρησαν στην κυβέρνηση του Σολτς ως αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών αντίστοιχα.

Η ιστοσελίδα Table Media αναφέρει ως πιθανούς διαδόχους της σημερινής ηγεσίας την υφυπουργό Οικονομίας Φραντσίσκα Μπράτνερ και τον ομοσπονδιακό βουλευτή και πρώην επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος Φέλιξ Μπάναστσακ.

Το κόμμα έχει δει τη δημοτικότητά του να μειώνεται από τότε. Η εθνική κυβέρνηση- ένας δύσκολος συνδυασμός των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Σολτς με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες – χάνει συνεχώς σε δημοτικότητα με την κατάσταση να είναι δύσκολη, ενόψει και των ομοσπονδιακών εκλογών του επόμενου έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στην ισραηλινή πρεσβεία την Πέμπτη 26/9: «Να σπάσουν τα τείχη της σιωπής»

Νέα Υόρκη: Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου

Στη Βουλή τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των δανειοληπτών και της α’ κατοικίας

Να βάλουν σε τροχιά δύο δορυφόρους σχεδιάζουν Μαλί, Νίγηρας και Μπουρκίνα Φάσο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα