ΑΘΗΝΑ
16:23
|
25.09.2024
Ο Τζόνι Κας του «I Walk the Line» είναι ο πρώτος μουσικός στις ΗΠΑ που τιμάται με την τοποθέτηση αγάλματός του στην αίθουσα του Καπιτωλίου.
Άγαλμα του Τζόνι Κας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Τζόνι Κας πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 24/9 στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον παρουσία νομοθετών και μελών της οικογένειας του αείμνηστου τραγουδιστή της κάντρι και φολκ.

Ο Τζόνι Κας είναι ο πρώτος μουσικός στις Ηνωμένες Πολιτείες που τιμάται με την τοποθέτηση αγάλματός του στην αίθουσα του Καπιτωλίου με τα γλυπτά αφιερωμένα σε επιφανείς Αμερικανούς.

Η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας έπαιξε το «I Walk the Line» κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων.

Η Ροζάν Κας, κόρη του Τζόνι Κας, δήλωσε ότι ο πατέρας της «πέτυχε το απόλυτο αμερικανικό όνειρο» με το άγαλμά του να τοποθετείται δίπλα σε ιστορικές προσωπικότητες, όπως αυτό της ακτιβίστριας για τα πολιτικά δικαιώματα Ντέιζι Μπέιτς, η οποία αγωνίστηκε για την άρση του διαχωρισμού στο Άρκανσο, γενέτειρα πολιτεία του Κας.

Τι αξιοσημείωτη μέρα. Στα πιο τρελά μου όνειρα, δεν μπορούσα να φανταστώ, τόνισε η Ροζάν Κας και αναφέρθηκε στον πατέρα της και την αδελφή του, Τζόαν που παρευρέθηκαν στην τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος.

«Η τελευταία επιζήσασα της αρχικής οικογένειας Κας από την πόλη Ντιάζ του Άρκανσο» είπε η Ροζάν Κας αναφερόμενη στη θεία της. «Έχει χάσει την όρασή της και ρώτησε αν μπορούσε να αγγίξει το άγαλμα για να νιώσει πως είναι. Και το έκανε» πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος

Ερμιόνη: Συνελήφθησαν 17χρονοι για το ξύρισμα του μουστακιού και την αφαίρεση του χαρτζιλικιού 12χρονου

Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με προσαγωγές και συλλήψεις στην πρώην κατάληψη «Libertatia» (upd)

Κάλυκες σε νηπιαγωγείο στα Κύμινα Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα