ΑΘΗΝΑ
21:29
|
25.09.2024
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Κίνας, Ουάνγκ Γι, συναντήθηκαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Κίνας κατά τη σημερινή τους συνάντηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη έφθασε νωρίς σήμερα το απόγευμα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να συμμετάσχει στην 79η σύνοδο κορυφής της Γενικής Συνέλευσης, επιλέγοντας να συναντηθεί πρώτα με τον Κινέζο ομόλογό του, Ουάνγκ Γι σε μία συμβολική κίνηση ανάδειξης των στενών διμερών σχέσεων Μόσχας-Πεκίνου.

Πριν τη συνάντησή του τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Λαβρόφ ανέφερε πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να διευρυνθεί ώστε να εκπροσωπούνται μελλοντικά σε αυτό χώρες όπως η Ινδία, η Βραζιλία αλλά και η αφρικανική ήπειρος ώστε να περιοριστεί η δυτική επιρροή.

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Κίνας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Κινέζος πρέσβης στη Ρωσία, Ζιανγκ Χανχουί.Ο Κινέζος διπλωμάτης εξήγησε πως οι δύο υπουργοί έχουν βαθιά σχέση και αυτό αντανακλά και το υψηλό επίπεδο αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο χωρών.

«Είναι παλιοί φίλοι, και όταν έχουν ευκαιρία, συναντώνται πάντα και έχουν μία βαθιά ανταλλαγή απόψεων για όλα τα συναφή ζητήματα» ανέφερε ο Κινέζος πρέσβης στη Μόσχα, προσθέτοντας πως η συνεργασία των δύο χωρών «είναι στρατηγική».

Νωρίτερα, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως η συνάντηση του Λαβρόφ με τον Κινέζο ομόλογο γίνεται στο περιθώριο της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα εκφωνήσει την ομιλία του στη σύνοδο κορυφής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μία από τα ίδια, ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ

Σχέδια μεταφοράς πολλών τραυματιών σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία καταστρώνει το ΝΑΤΟ

Προετοιμασίες χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο στο φόντο εκατόμβης νεκρών (upd)

Λίβανος: Σε ετοιμότητα η φρεγάτα «Έλλη» για συμμετοχή σε επιχείρηση εκκένωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα