ΑΘΗΝΑ
18:41
|
27.09.2024
Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στην Σεμπάα του νοτιοανατολικού Λιβάνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε πως ένα χτύπημα του Ισραήλ στον Λίβανο κατά τη διάρκεια της νύχτας σκότωσε εννέα άτομα της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Άλλες πηγές προσθέτουν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και μια έγκυος.

Το χτύπημα έγινε στην πόλη Σεμπάα του νoτιοανατολικού Λιβάνου. Το BBC, το οποίο κάνει λόγο δια δύο παιδιά μεταξύ των εννιά νεκρών επισημαίνει ότι η περιοχή κατοικείται από Σουνίτες και δε συνδέεται με την (σιιτική) Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ισραηλινής εφημερίδας Maariv που διεξήχθη στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, η δημοφιλία του κόμματος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Λικούντ, αυξάνεται μεταξύ των Ισραηλινών ψηφοφόρων.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι ο στρατός θα συνεχίσει να στοχεύει την Χεζμπολάχ του Λιβάνου έως ότου το βόρειο Ισραήλ είναι και πάλι ασφαλές.

«Χτυπάμε πολύ σκληρά τη Χεζμπολάχ τον περασμένο χρόνο και ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες», είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Σαφάντ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times of Israel.

«Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε αυτή την προσπάθεια – σκοπεύουμε να φέρουμε ασφάλεια στις πόλεις στο βορρά και να επιστρέψουμε με ασφάλεια στα σπίτια τους όσους εκκένωσαν», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Γκάλαντ έρχονται μία μέρα μετά τη διάψευση εκ μέρους του ισραηλινού πρωθυπουργικού γραφείου των αναφορών που θέλαν τον Νετανιάχου να προτίθεται να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των συμμάχων του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για μια εκεχειρία τριών εβδομάδων στο βόρειο μέτωπο. Ο Νετανιάχου κάλεσε τον στρατό να συνεχίσει να χτυπά «με πλήρη ισχύ», ανέφερε το γραφείο του.

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε να χτυπά και σήμερα, Παρασκευή τον νότιο Λίβανο, ισχυριζόμενος ότι στοχεύει τις υποδομές της Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν αρκετές περιοχές της Ναμπατίε του νότιου Λιβάνου, με ένα χτύπημα να ισοπεδώνει ένα κτίριο κοντά στην Εθνική Ευαγγελική Σχολή, ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Ένα ξεχωριστό ισραηλινό χτύπημα στόχευσε ένα σπίτι στη νότια πόλη Αιτίτ στην περιοχή της Τύρου, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς, σύμφωνα με το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο an-Nahar.

Η Χεζμπολάχ έχει μέχρι στιγμής αναφέρει τέσσερις επιθέσεις της σε ισραηλινούς στόχους από σήμερα το πρωί, «σε απάντηση στη βάρβαρη ισραηλινή επίθεση» στον Λίβανο:

Η οργάνωση ανέφερε πως χτύπησε τον ισραηλινό εποικισμό Ιλανίγια, δυτικά της πόλης Τιβεριάδας, με πυραύλους Fadi-1, πως εξαπέλυσε δύο μπαράζ ρουκετών στην Τιβεριάδα και πως στοχοποίησε το Κιριάτ Ατά με πυραύλους Fadi-1.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ

Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Το παλαιστινιακό όραμα κατά της κατοχής στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα