ΑΘΗΝΑ
16:34
|
27.09.2024
Συγκρούσεις και επιθέσεις μαθητών σε Λαύριο, Πάρα, Θεσσαλονίκη και Χανιά καταγράφουν έξαρση της βίας ανηλίκων.
Άγρια περιστατικά το τελευταίο 24ωρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ένα μετά το άλλο βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων σε όλη τη χώρα με τραυματισμούς, συλλήψεις και προσαγωγές, σε Λαύριο, Πάτρα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Χανιά το τελευταίο 24ωρο.

Το σημαντικότερο κρούσμα καταγράφηκε στο Λαύριο, όπου σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών έξω από το ΕΠΑΛ της περιοχής τις πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό από αιχμηρό αντικείμενο δύο ατόμων και την αστυνομία να προχωρά σε 13 προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η λογομαχία μεταξύ μαθητών από την Κερατέα και το Λαύριο φαίνεται ότι κλιμακώθηκε σε βία, με άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Στη διάρκεια της συμπλοκής, ένας 16χρονος που αναζητείται από τις αρχές φέρεται να χρησιμοποίησε μαχαίρι, τραυματίζοντας δύο άτομα στον μηρό.

Δύο περιστατικά στην Πάτρα

Στην Πάτρα, στη σύλληψη δύο μαθητριών 15 και 13 ετών για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων και εξύβριση και δύο γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, προχώρησαν οι Αρχές μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο μαθήτριες κατάφεραν εκατέρωθεν χτυπήματα, με αποτέλεσμα να υποστούν και οι δυο ελαφρές κακώσεις στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα η 13χρονη εξύβρισε την 15χρονη.

Σε άλλη περίπτωση, δικογραφία σε βάρος 17χρονης που επιτέθηκε με γροθιές σε συνομήλικη συμμαθήτριά της σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις 14χρονοι που απείλησαν συνομήλικό τους

Δύο 14χρονοι και ένας 15χρονος μαθητές γυμνασίου συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τούμπας, με την κατηγορία ότι εγκλώβισαν 14χρονο συμμαθητή τους στις τουαλέτες του σχολείου, όπου τον κράτησαν όμηρο, καταγράφοντας με κινητό τηλέφωνο τις πράξεις τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που απήγγειλε εις βάρος τους δίωξη για παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή.

Ιωάννινα: Πέντε τραυματίες σε συμπλοκή έξω από σχολείο

Συμπλοκή σχεδόν 50 νεαρών στο Γυμνάσιο Ελεούσας Ιωαννίνων, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε εξ αυτών και την μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι κάποιοι έφεραν τραύματα από σιδηρολοστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία άτομα, ένα εκ των οποίων ανήλικος, που είχαν πάει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, μετέβησαν στο ΑΤ Ιωαννίνων προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση σε δύο άτομα, πατέρα και γιο, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και έχουν ήδη προσαχθεί.

Χανιά: 16χρονη φέρεται να επιτέθηκε και να τραυμάτισε 15χρονο μαθητή

Ένα μόλις 24ωρο μετά τη σύλληψη τριών μαθητριών και των γονιών τους για περιστατικό ξυλοδαρμού 13χρονης έξω από το Γυμνάσιο Μουρνιών, ένα ακόμα περιστατικό ενδοσχολικής βίας σημειώθηκε στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης μια 16χρονη φέρεται να επιτέθηκε και να τραυμάτισε 15χρονο μαθητή σε σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της Σούδας.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τη 16χρονη που κατηγορείται για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος επίσης ανηλίκου, αλλά και τον κηδεμόνα της σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Economist: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει έλλειψη στρατεύσιμων, πρέπει να αναθεωρήσει τους στόχους της

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Μετά την Κούβα και το Μεξικό ο τυφώνας Helene χτυπάει τη Φλόριντα

Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον νεκρό μετανάστη στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα-Ανακοινώσεις και ερωτήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα