ΑΘΗΝΑ
20:50
|
27.09.2024
Μια μεγάλη επίθεση σε αμερικανικά αντιτορπυλικά στην Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσαν σε μια λαοθάλασσα Υεμενιτών οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης.
Τεράστιο πλήθος κόσμου βαδίζει στη Σαναά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης (YAF) στόχευσαν και έπληξαν τρία αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία έπλεαν προς την κατεχόμενη Παλαιστίνη για να υποστηρίξουν το ισραηλινό καθεστώς, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος των YAF, ταξίαρχος Γιαχία Σαρία του κινήματος Ανσαραλλάχ Χούθι).

Ο Σαρία πραγματοποίησε τη δήλωση κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας πορείας στην πλατεία Αλ-Σαμπίν στην πρωτεύουσα Σαναά, ανακοινώνοντας το δεύτερο σύνολο επιχειρήσεων των υεμενίτικων δυνάμεων.

Τεράστιο πλήθος κόσμου βαδίζει στη Σαναά

Η πορεία πολλών δεκάδων χιλιάδων Υεμενιτών στη Σαναά έγινε προς υποστήριξη της Παλαιστίνης και του Λιβάνου. Την πορεία χρωμάτιζαν γιγαντιαίες σημαίες της Υεμένης, της Παλαιστίνης και της Χεζμπολάχ.

Ο εκπρόσωπος των YAF, είπε ότι η επίθεση στα τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά έγινε παράλληλα με την επίθεση με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και drone του στρατού της Υεμένης σε ισραηλινούς στόχους. Γύρω στις 12:40 π.μ. (τοπική ώρα), οι σειρήνες ήχησαν σε πολλές συνοικίες του Τελ Αβίβ.

Νωρίτερα, ο Σαρία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της Υεμένης εκτόξευσαν τον υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς, Palestine-2, σε στόχο στο Τελ Αβίβ. Η μη επανδρωμένη Πολεμική Αεροπορία της Υεμένης εκτόξευσε επίσης ένα μονόδρομο επιθετικό drone μεγάλης εμβέλειας τύπου Yafa σε ζωτικό ισραηλινό στόχο στο Ασκελόν.

Ο υεμενιτικός πύραυλος Palestine-2

Ο Σαρία είπε ότι η επίθεση σε πλοία του αμερικανικού ναυτικού ήρθε ως υποστήριξη των μαχητών της Αντίστασης και του λαού της Γάζας και του Λιβάνου, καθώς και ως απάντηση στην αμερικανο-βρετανική επιθετικότητα στην Υεμένη.

Συνολικά 23 βαλλιστικοί πύραυλοι, πύραυλοι κρουζ και drones καμικάζι εκτοξεύτηκαν στον ναυτικό σχηματισμό. Το Πολεμικό Ναυτικό των YAF, η Πολεμική Αεροπορία Μη Επανδρομένων και η Δύναμη Πυραύλων συμμετείχαν στην επίθεση, αναφέρθηκε.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι αυτή είναι η πιο εκτεταμένη επιχείρηση στη θάλασσα που διεξήχθη από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης κατά τη διάρκεια της «Μάχης της Επαγγελίας της Νίκης και της Ιερής Τζιχάντ, για την υποστήριξη της Πλημμύρας του Αλ Άκσα και ως απάντηση στην επιθετικότητα».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ (upd)

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Το παλαιστινιακό όραμα κατά της κατοχής στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα