ΑΘΗΝΑ
22:36
|
27.09.2024
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη.
Από τις δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ μετά τη συνάντηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιστός στην πεποίθησή του πως θα δράσει με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία εμφανίστηκε και σήμερα, μετά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε στον Ζελένσκι πως έχουν «μία πολύ καλή σχέση», προσθέτοντας αμέσως μετά με νόημα πως έχει ανάλογη σχέση και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Νομίζω ότι αν κερδίσουμε, νομίζω θα δώσουμε λύση πολύ γρήγορα» ανέφερε στη συνέχεια ο Τραμπ.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος από την άλλη μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρώην Πρόεδρο στο Μέγαρο Τραμπ εξήγησε πως ήθελε να συζητήσει το λεγόμενο «σχέδιο νίκης» για τη χώρα του.

Και οι δηλώσεις μετά τη συνάντηση…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, σε δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ μετά τη συνάντηση σε δημοσιογράφο από το δίκτυο Fox News που περίμενε έξω από την αίθουσα, απέφυγε να προσδιορίσει το σχέδιο που έχει στα σκαριά για τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας λέγοντας: «Έχω τις δικές μου ιδέες και ο (σ.σ. Ουκρανός) Πρόεδρος τις δικές του. Πρέπει να γίνει δίκαια».

Ο Ζελένσκι από την άλλη μιλώντας δίπλα στον Τραμπ: «Αυτός ο πόλεμος δεν θα έπρεπε καν να έχει αρχίσει. Νομίζω πως το πρόβλημα είναι ότι ο Πούτιν σκότωσε πάρα πολλούς ανθρώπους και βεβαίως πρέπει να κάνουμε ο,τιδήποτε για να τον πιέσουμε να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο. Βρίσκεται στο έδαφός μας, κα αυτό είναι το πιο σημαντικό να καταλάβει. Αυτός είναι στο έδαφός μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Το παλαιστινιακό όραμα κατά της κατοχής στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ

Τη μέρα νύχτα έκανε ο Νετανιάχου στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα