ΑΘΗΝΑ
16:10
|
27.04.2024

Έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία της Αθήνας προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις κατά την επέτειο για το Πολυτεχνείο από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία της Αθήνας προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις κατά την επέτειο για το Πολυτεχνείο από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα, και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη, αντίστοιχα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η εντολή για την προκαταρκτική δόθηκε κατόπιν σχετικής καταγγελίας που έγινε στην Εισαγγελία ενώ λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Πρόκειται για την τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου. Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια Αθηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα