ΑΘΗΝΑ
18:01
|
29.09.2024
Φιλοπαλαιστίνιοι διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή στις πύλες της RAF Ακρωτηρίου στην Κύπρο.
Ακτιβιστές για την ειρήνη διαδηλώνουν ενάντια στην κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή έξω από την RAF Ακρωτηρίου, μια βρετανική στρατιωτική βάση στην Κύπρο, κοντά στην πόλη της Λεμεσού, Κύπρος 29 Σεπτεμβρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φιλοπαλαιστίνιοι διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή στις πύλες της RAF Ακρωτηρίου στην Κύπρο, κατηγορώντας τη Βρετανία ότι προσφέρει σιωπηρή υποστήριξη στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα και αλλού, αναφέρει το Reuters.

Φωνάζοντας «Έξω οι βάσεις του θανάτου», μερικές εκατοντάδες άνθρωποι κρατώντας παλαιστινιακές και κυπριακές σημαίες διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά έξω από τις κλειδωμένες πύλες της εγκατάστασης, της μεγαλύτερης της Βρετανίας στη Μέση Ανατολή.

Η Βρετανία έστειλε την περασμένη εβδομάδα πρόσθετους στρατιώτες στην Κύπρο για να είναι σε θέση να συνδράμουν σε ενδεχόμενη εκκένωση υπηκόων που έχουν παγιδευτεί στον Λίβανο, ο οποίος ταλανίζεται από ένα μπαράζ ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα το βράδυ της Παρασκευής.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει δύο στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, πρώην βρετανική αποικία. Η RAF Akrotiri έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως ορμητήριο για αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων των Χούθι στην Υεμένη σε αντίποινα για τις επιθέσεις κατά της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα που η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα λέει ότι είναι απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα.

«Αυτό είναι ένα θέμα ανεξαρτησίας και κυριαρχίας για την Κύπρο», δήλωσε ο Πίτερ Ιοσίφ, μέλος του Κυπριακού Συμβουλίου Ειρήνης, διοργανωτής της διαδήλωσης της Κυριακής. «Αυτή τη στιγμή γίνεται ακόμα πιο φανερό πώς οι βρετανικές βάσεις ενεργούν ενάντια στη θέληση του κυπριακού λαού», είπε.

Σε απάντηση στις διαμαρτυρίες, εκπρόσωπος των βρετανικών βάσεων δήλωσε: «Καμία πτήση της RAF δεν έχει μεταφέρει θανατηφόρο φορτίο στις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας».

«Επιπλέον, είναι συνήθης πρακτική για το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας να εγκρίνει συστηματικά αιτήματα για (έναν) περιορισμένο αριθμό συμμάχων και εταίρων να έχουν πρόσβαση στις αεροπορικές βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Η δραστηριότητα αυτή πρέπει να είναι σύμφωνη με την πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου μόνο για σκοπούς εκκένωσης και ανθρωπιστικούς σκοπούς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πασιφιστής επαναστάτης των βοηθητικών προβλημάτων

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Κολωνό – Ένας τραυματίας

33 νεκροί, 195 τραυματίες από τις χθεσινές ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Ροζενά Κορινθίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα