ΑΘΗΝΑ
09:13
|
28.04.2024
Ο γενικός διευθυντής του αερομεταφορέα της Αυστραλίας λέει ότι αυτό θα είναι το μέλλον παντού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει στο μέλλον να έχουν κάποιο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού εάν επιθυμούν να επιβιβαστούν στις διεθνείς πτήσεις του αυστραλιανού αερομεταφορέα, Qantas, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Άλαν Τζόις.

“Το εμβόλιο, όταν θα είναι διαθέσιμο, θα είναι προαπαιτούμενο”, υπογράμμισε ο Άλαν Τζόις και πρόσθεσε, “από τις συζητήσεις μου με συναδέλφους σε άλλες αεροπορικές εταιρείες πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια κοινή γραμμή”.     

Μιλώντας στο αυστραλιανό “Κανάλι 9”, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι “εξετάζεται η αλλαγή των όρων και των υποχρεώσεων για τους ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων, προκειμένου να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πριν από την επιβίβαση”.

Για τις εσωτερικές πτήσεις ο Άλαν Τζόις είπε ότι αυτή η προοπτική “θα εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας, αλλά θεωρούμε ότι για όσους θέλουν να φύγουν από τη χώρα, θα είναι απαραίτητο”. Σύμφωνα με τον Τζόις, η απόδειξη του εμβολιασμού πιθανότατα θα αποθηκεύεται σε ένα “ψηφιακό διαβατήριο”, που ήδη ετοιμάζεται από τις αεροπορικές και τις κυβερνήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου. 

Η θέση αυτή της Qantas απηχεί τις απόψεις και της κυβέρνησης της Αυτσραλίας, όπως αναφέρονται στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού που δόθηκε στις αρχές του μήνα στη δημοσιότητα και το οποίο προβλέπει ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό ίσως είναι απαραίτητο να επιδείξουν πιστοποίηση του εμβολιασμού τους πριν επιβιβαστούν σε πτήση για την Αυστραλία. 

Τον περασμένο Αύγουστο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, είχε δηλώσει ότι είναι πολύ πιθανό να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού. “Περιμένω να είναι όσο το δυνατόν υποχρεωτικό θα μπορούσε να καταστεί. Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις για οποιοδήποτε εμβόλιο για ιατρικούς λόγους, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το μόνο δικαιολογητικό. Εννοώ, ότι μιλάμε για μια πανδημία που έχει, ξέρετε, καταστρέψει, την παγκόσμια οικονομία και έχει αφαιρέσει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο και περισσότερων από 450 Αυστραλών εδώ”.

Τον ίδιο μήνα (σ.σ. Αύγουστο) ο αερομεταφορέας της Αυστραλίας Qantas είχε ανακοινώσει ετήσιες απώλειες της τάξεως των 1,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της πανδημίας. Τότε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Άλαν Τζόις, είχε δηλώσει ότι οι εμπορικές συναλλαγές της Qantas ήταν οι χειρότερες στην 100 ετών ιστορία της. Σχολιάζοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας γενικά στους αερομεταφορείς ο Τζόις είπε: “Είναι ξεκάθαρο,  είναι καταστροφικές”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα