ΑΘΗΝΑ
00:10
|
01.10.2024
Πολύνεκρο το πέρασμα του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 119, οι αγνοούμενοι τους 600, οι πλημμυροπαθείς χιλιάδες.
ΗΠΑ, Τυφώνας Helene
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Helene καθώς από το βράδυ της Πέμπτης ως σήμερα, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 119, οι αγνοούμενοι τουλάχιστον 600 (!), οι πλημμυροπαθείς ή άστεγοι αρκετές χιλιάδες ενώ εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν τις τελευταίες μέρες πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και καθαρό πόσιμο νερό.

Στη Βόρεια Καρολίνα, την πλέον πληγείσα πολιτεία, ο απολογισμός ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε τουλάχιστον 47 νεκρούς, στη Νότια Καρολίνα οι νεκροί είναι 30, άλλοι 25 στην Τζόρτζια, 11 στη Φλόριντα, 4 στο Τενεσί και δύο στη Βιρτζίνια.

Σε μία χώρα όπου οι πόλεμοι σε ξένες χώρες χρηματοδοτούνται με συνοπτικές διαδικασίες και διακομματική συνεννόηση, εκατομμύρια πολίτες αφέθηκαν στην τύχη τους απέναντι σε έναν από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το κόστος κυμαίνονται μεταξύ 140 και 160 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο κάδρο των τεράστιων καταστροφών, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε απόψε «συμπονετικός» διαβεβαιώνοντας πως οι ομοσπονδιακές αρχές θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες.

«Θα συνεχίσουμε να παράσχουμε προμήθειες, τρόφιμα, νερό, εξοπλισμούς τηλεπικοινωνιών, και διάσωσης»  είπε προσθέτοντας πως θα επισκεφθεί τη Βόρεια Καρολίνα που φαίνεται πως έχει πληγεί περισσότερο την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Ο Μπάιντεν ζήτησε επίσης από το Κογκρέσο να πραγματοποιήσει μια ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να εγκρίνει ένα επιπλέον πακέτο χρηματοδότησης για να βοηθήσει τους πληγέντες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλόκαστρο: Οι φλόγες έφτασαν στην Ακράτα-Κλειστή η Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών (upd)

Χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο

Ψήφισμα του 1950 του ΟΗΕ θυμήθηκε ο Ερντογάν σαν όπλο κατά του Ισραήλ

Κλειστά και την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, τα σχολεία σε Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα