ΑΘΗΝΑ
14:41
|
01.10.2024
Το λεωφορείο, που μετέφερε δεκάδες παιδιά δημοτικού σχολείου, επέστρεφε από ταξίδι βόρεια της Μπανγκόκ.
Το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τοιχίο και τυλίχθηκε στις φλόγες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα λεωφορείο που μετέφερε δεκάδες παιδιά δημοτικού σχολείου συνετρίβη και έπιασε φωτιά λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ. Το ατύχημα φέρεται να συνέβη όταν έσκασε ένα λάστιχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε τοιχίο.

Δεκαέξι παιδιά και τρεις δάσκαλοι φέρονται να διασώθηκαν, αλλά 22 μαθητές και τρεις δάσκαλοι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δέκα πτώματα έχουν εντοπιστεί έως τώρα μέσα στο όχημα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες. Οι έρευνες για τις υπόλοιπες σορούς συνεχίζονται με δυσκολία καθώς έχουν αναπτυχθεί υψηλές θερμοκρασίες, αναφέρουν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ο οδηγός του λεωφορείου τράπηκε σε φυγή από το σημείο της συντριβής, αλλά οι Αρχές είναι βέβαιες ότι θα εντοπιστεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους από το σημείο του δυστυχήματος.

Το λεωφορείο που κινούνταν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, ήταν ένα από τα τρία που μετέφεραν παιδιά και δασκάλους που επέστρεφαν στην Μπανγκόκ μετά από σχολική εκδρομή στη βόρεια επαρχία Ουτάι Θάνι

«Πρόκειται για ένα πολύ τραγικό περιστατικό», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, τονίζοντας πως «το Υπουργείο πρέπει να βρει έναν τρόπο να απαγορευθεί σε επιβατικά οχήματα όπως αυτό να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους υψηλής επικινδυνότητας καύσιμα».

«Ως μητέρα, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου στις οικογένειες των νεκρών», δήλωσε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Παετονγκτάρν Σιναουάτρα, που έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να μεταβούν στο σημείο του ατυχήματος και ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα αναλάβει όλα τα ιατρικά έξοδα των τραυματιών και την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Η Ταϊλάνδη έχει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ οδικής ασφάλειας στον κόσμο, με τα μη ασφαλή οχήματα και την κακή οδήγηση να συμβάλλουν σε περίπου 20.000 θανάτους ετησίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βίντεο από τη διάσωση 8 Πολωνών ναυαγών δημοσίευσε η Πολεμική Αεροπορία

Ινδία: Συλλήψεις δεκάδων ακτιβιστών σε πορεία για το κλίμα

Δεύτερος νεκρός κρατούμενος σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας (upd)

Σήμερα η πρώτη από τις πολλές κινητοποιήσεις των δικηγόρων της Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα