ΑΘΗΝΑ
23:54
|
01.10.2024
Απέναντι μας δεν έχουμε ένα κράτος που δεσμεύεται από το δίκαιο, αλλά δολοφονική αγέλη που τρέφεται με αίμα, εξήγησε αναφερόμενος στο Ισραήλ.
Ερντογάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεκτατικούς κινδύνους  της ισραηλινής επιθετικότητας και έναντι της Τουρκίας διακρίνει για ακόμη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Ερντογάν εξήγησε πως η ισραηλινή επιθετικότητα δεν θα περιοριστεί στα παλαιστινιακά εδάφη και τον Λίβανο αλλά και σε άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και την Τουρκία.

Όπως τόνισε, για την «πατρίδα και την ανεξαρτησία» τής, η Τουρκία  θα αντιταχθεί «σε αυτή την κρατική τρομοκρατία με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

«Ενώ το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λίβανο, την ίδια στιγμή προσπαθεί με κάθε είδους προκλήσεις να παρασύρει τις χώρες της περιοχής στη φωτιά του» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η ισραηλινή κυβέρνηση «υποκινούμενη από την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας, θα βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας. Η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας. Απέναντι μας δεν έχουμε ένα κράτος που δεσμεύεται από το δίκαιο, αλλά μια δολοφονική αγέλη που τρέφεται με αίμα και ευδοκιμεί στην κατοχή».

Ο Ερντογάν υποστήριξε με έμφαση ότι «η ισραηλινή επιθετικότητα περιλαμβάνει και την Τουρκία» τονίζοντας ότι «για την πατρίδα μας, το έθνος μας και την ανεξαρτησία μας, θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την κρατική τρομοκρατία με κάθε μέσο που διαθέτουμε».

Τέλος διαβεβαίωσε πως «ενώ το παγκόσμιο σύστημα κλονίζεται ριζικά, το Κοινοβούλιο μας θα καθοδηγήσει τόσο τη χώρα μας όσο και τη γεωγραφία μας με αξιοπρέπεια, κοινή λογική και συναίνεση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανώτατη διάκριση της Κίνας στον πανεπιστημιακό Κώστα Γουλιάμο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού

Προετοιμαστείτε για μακρά κόντρα με τις ΗΠΑ λέει Ρώσος υφυπουργός

Συναγερμός στο Ισραήλ – Εκτοξεύσεις εκατοντάδων πυραύλων από το Ιράν (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα