ΑΘΗΝΑ
14:20
|
02.10.2024
Πυρά από το ΚΚΕ και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς «οδηγεί τον λαό και τη χώρα σε πολεμική εμπλοκή με απρόβλεπτες διαστάσεις».
ΚΚΕ: Πορεία πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ η οποία, όπως υπογραμμίζει, έγινε σε «αντίποινα στις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες του ισραηλινού κράτους με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ μετά τις χθεσινές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναφέρει ότι πλέον «επιβεβαιώνεται η πορεία της πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή η οποία μπορεί να πάρει ακόμη πιο τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν».

Η πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησης Νετανιάχου στρέφεται όχι μόνο κατά των άλλων λαών, αλλά και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού που τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων, υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Και συμπληρώνει: «Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η βαρβαρότητα του Ισραήλ και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, οι δολοφονίες πολιτικών ηγετών, οι βομβαρδισμοί και το σχέδιο χερσαίας επέμβασης κατά του Λιβάνου οξύνουν στο έπακρο τους ανταγωνισμούς και ανοίγουν τις ‘πύλες της κολάσεως’ για τους λαούς της περιοχής».

Το ΚΚΕ κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση του Μητσοτάκη ότι παίζει τον «ρόλο του συνηγόρου των ισραηλινών εγκλημάτων και συμμετέχοντας ενεργά στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στήριξης του Ισραήλ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες και οδηγεί το λαό και τη χώρα σε πολεμική εμπλοκή με απρόβλεπτες διαστάσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να συμμετέχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο υποστηρίζοντας τον κατακτητή των παλαιστινιακών εδαφών και τώρα των εδαφών στο ανεξάρτητο κράτος του Λιβάνου με τις χερσαίες επιχειρήσεις, βυθίζοντας στο αίμα και στην οδύνη τους λαούς της Μέσης Ανατολής, ευρύτερα όλης της Ανατολικής Μεσογείου και καθιστώντας στόχο αντιποίνων τον ίδιο τον ελληνικό λαό».

Τέλος, η ανακοίνωση του ΚΚΕ κλείνει με το αίτημα για άμεση επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας από την Ερυθρά Θάλασσα. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ελληνική φρεγάτα βρίσκεται «κυριολεκτικά στο ‘στόμα του λύκου’, στο πλαίσιο της επιχείρησης ASPIDES της Ε.Ε.. Να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων».

 Οι λαοί έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν αυτούς τους σχεδιασμούς, να μη δεχθούν να γίνουν ‘κρέας στα κανόνια’ των ιμπεριαλιστών και να νικήσουν το σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ μετά τις χθεσινές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με το χέρι στη σκανδάλη το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο μετά το μπαράζ πυραύλων από το Ιράν

Ισραήλ: «Persona non grata» ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

ΗΠΑ: «Πολιτικότερο» το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων αντιπροέδρων

Χαμενεΐ: ΗΠΑ και Ευρώπη πυροδοτούν την κρίση στη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα