ΑΘΗΝΑ
17:24
|
02.10.2024
Από το 2010 μέχρι σήμερα οι πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα... το 8% της συνολικής επιφάνειας της Π.Ε Κορινθίας.
Η δασική πυρκαγιά στην Κορινθία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες στο πύρινο μέτωπο της Κορινθίας συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται εδώ και τρία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλόκαστρου, όπου εκδηλώθηκε αρχικά η πυρκαγιά την περασμένη Κυριακή 30/9.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) η πρόσφατη δασική πυρκαγιά στην Κορινθία επηρέασε περίπου 65.000 στρέμματα μέχρι και το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Π.Ε Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα. Η φετινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη αυτής της περιόδου. Επιπλέον, από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της Π.Ε Κορινθίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με το χέρι στη σκανδάλη, το Ισραήλ ετοιμάζει απάντηση στο Ιράν και χτυπά το Λίβανο

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Μην επιτρέψετε να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα

Ρωσία: Διασώθηκαν 4 όρκες που εξόκειλαν από την άμπωτη στην Καμτσάκα

Ακατάλληλο το νερό της Κορίνθου από σήμερα το απόγευμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα