ΑΘΗΝΑ
23:57
|
02.10.2024
Σε σχετική ερώτηση ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι η απάντησή του είναι «όχι».
Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εναντίον μίας ισραηλινής επίθεσης σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις τέθηκε απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν λίγο πριν επισκεφθεί περιοχές της χώρας του που επλήγησαν άσχημα από τον τυφώνα Helene.

«Θα συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς τι θα κάνουν και όλα τα μέλη της G7 συμφωνούμε ότι έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν, ωστόσο η απάντηση τους πρέπει να είναι ανάλογη» είπε ο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας την ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ «αναποτελεσματική». Σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι η απάντησή του είναι «όχι».

Δεν έχασε ωστόσο την αφορμή για να προτείνει νέες πιο βαριές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από την πρόταση του Ισραηλινού πρώην πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ να αδράξει ο ισραηλινός στρατός την «μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων 50 ετών» και να αλλάξει το πρόσωπο της Μέσης Ανατολής χτυπώντας μεταξύ άλλων και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, τις κεντρικές μονάδες ενέργειας, πλατφόρμες και κοιτάσματα πετρελαίου, κ.α.

«Τα πλοκάμια του χταποδιού (σ.σ. εννοώντας Χαμάς, Χεζμπολάχ και Χούθι) έχουν προσωρινά παραλύσει. Τώρα έρχεται η σειρά του κεφαλιού» είπε ο Μπένετ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δρόμο της λιτότητας ανοίγει, ξανά, για τους Γάλλους ο Μισέλ Μπαρνιέ

Σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Αίγυπτο βλέπει το ΕΒΕΑ

Με το χέρι στη σκανδάλη, το Ισραήλ ετοιμάζει απάντηση στο Ιράν και χτυπά το Λίβανο

Δήμος Αθηναίων: «Λυπηρό και ντροπιαστικό να επιτίθενται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα