ΑΘΗΝΑ
22:39
|
03.10.2024
Από την ισραηλινή επίθεση δεν προκλήθηκαν θύματα ενώ στο στόχαστρο μπήκε μία αποθήκη εντός της ρωσικής βάσης Hmeimim.
Από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση σε αποθήκη της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ (Hmeimim) που βρίσκεται στη Λαττάκεια της Συρίας εξαπέλυσαν σήμερα, λίγο μετά τις 3.50 π.μ. ισραηλινά αεροπλάνα και πλοία.

Η ισραηλινή επίθεση έγινε και με αεροσκάφη και με πολεμικά πλοία που έπλεαν ανοικτά των συριακών ακτών και καταγράφεται ως η πρώτη του είδους που έγινε εντός ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Οι επιθέσεις αυτές δεν αφορούσαν τους διαδρόμους και τους πύργους ελέγχου στη βάση Χμέιμιμ ούτε το πολιτικό αεροδρόμιο της Λαττάκειας. Έβαλαν σε αποθηκευτικό χώρο εντός της αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ και κυρίως σε άλλες στρατιωτικές τοποθεσίες στην επαρχία.

Μία ώρα πριν την επίθεση του Ισραήλ, είχε προσγειωθεί σε αεροδρόμιο της Λαττάκειας ιρανικό αεροσκάφος της εταιρίας Qashim Fars Air.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός τελείωσε στις 4:41 π.μ., σε συνδυασμό με την εκτόξευση περίπου 30 πυραύλων από ισραηλινά πολεμικά πλοία.

Το Russia Today ανέφερε πως αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας αντιμετώπισαν τις περισσότερες ενώ το ρωσικό πρακτορείο TASS της Ρωσίας υποβάθμισε την είδηση επικαλούμενο ως πηγή …το δίκτυο Al Hadath της Σαουδικής Αραβίας.

Ο συριακός τηλεοπτικός σταθμός Levant 24 μετέδωσε πάντως πως το Ισραήλ βομβάρδισε τη ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim μία ώρα μετά την άφιξη ιρανικού αεροσκάφους της εταιρίας Qeshm Airlines τονίζοντας πως δεν χτύπησε διαδρόμους ρωσικών αεροσκαφών ή πύργους ελέγχου στη βάση και στο πολιτικό αεροδρόμιο της Λατάκειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι επιθέσεις του Ισραήλ και το Αιγαίο στο επίκεντρο του Συμβουλίου Ασφάλειας της Τουρκίας

Να καταδικαστεί ο Νετανιάχου για τα εγκλήματά του, λέει ο Χαβιέρ Μπαρδέμ (video)

Ιράν σε ΗΠΑ: Αν βοηθήσετε το Ισραήλ, θα είστε συνεργός και νόμιμος στόχος

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει ισραηλινούς και ιρανικούς βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα