ΑΘΗΝΑ
22:32
|
03.10.2024
«Δίνουμε μαζικό παρών στο Πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 12 Οκτώβρη 2.30 μ.μ. στην Πλατεία Βικτωρίας».
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος (26/9/2024)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως τη δημοσιότητας μετά το τραγικό τέλος του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, έπειτα από τριήμερη περιπλάνηση σε άλλα τέσσερα αστυνομικά τμήματα.

Λίγες ημέρες μετά, ο Γιάνννης Μάγγος (πατέρας του Βασίλη Μάγγου), ο Νίκος Κωστόπουλος (αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου), ο Ιρφάν Καμράν (αδελφός του Μοχάμεντ Καμράν) και ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος (διασώστης) απευθύνουν κοινή δήλωση, ζητώντας «να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μοχάμεντ Καμράν».

Όπως τονίζουν, η ευθύνη για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν «είναι στα χέρια της κυβέρνησης», καθώς «η ρατσιστική πολιτική της απαξιώνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τους μετατρέπει σε στόχους του κάθε συνοριοφύλακα, λιμενικού και αστυνομικού. Ευθύνεται για το έγκλημα στην Πύλο, τον πνιγμό πάνω από 600 προσφύγων, είναι υπεύθυνη για τις ζωές που χάθηκαν στο έγκλημα της στα Τέμπη».

Η κοινή δήλωση

Πύλος, Τέμπη, Άγιος Παντελεήμονας, να τελειώνουμε με τις δολοφονίες της κυβέρνησης.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στη μητέρα, τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του Μοχάμεντ Καμράν. Ο βασανισμός μέχρι θανάτου του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα είναι ένα βάρβαρο ρατσιστικό έγκλημα. Λίγες μέρες μετά ο Μία Χαριζούλ βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Ομονοίας.

Η ευθύνη για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Η ρατσιστική πολιτική της απαξιώνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τους μετατρέπει σε στόχους του κάθε συνοριοφύλακα, λιμενικού και αστυνομικού. Ευθύνεται για το έγκλημα στην Πύλο, τον πνιγμό πάνω από 600 προσφύγων, είναι υπεύθυνη για τις ζωές που χάθηκαν στο έγκλημα της στα Τέμπη.

Την ώρα που σπέρνει τη φτώχεια, με την ακρίβεια, το ρήμαγμα του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας, την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού , των συγκοινωνιών, την ώρα που σπαταλά δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, φράχτες και καταδιώξεις προσφύγων στα σύνορα, επιχειρεί να εκτρέψει την οργή από την πολιτική της σε μίσος κατά των μεταναστών και των προσφύγων ότι τάχα φταίνε για την υποβάθμιση της ζωής μας.

Είναι η κυβέρνηση που κάνει πλάτες στη γενοκτονία των Παλαιστινίων και δίνει αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς και των φασιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Να της φράξουμε το δρόμο διεκδικώντας να μπει τέλος στις δολοφονικές πολιτικές στα σύνορα της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο. Οι ζωές των προσφύγων και των μεταναστών μετράνε! Απαιτούμε να μπει τέλος στην ατιμωρησία της αστυνομικής βαρβαρότητας.

Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μοχάμεντ Καμράν. Να χυθεί άπλετο φως και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη όπως ήδη επιχειρεί η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Δίνουμε μαζικό παρών στο Πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 12 Οκτώβρη 2.30μμ στην Πλατεία Βικτωρίας.

Γιάνννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου

Νίκος Κωστόπουλος, αδελφός του Ζάκ Κωστόπουλου

Ιρφάν Καμράν, αδελφός του Μοχάμεντ Καμράν

Ιάσωνας Αποστολόπουλος, διασώστης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύγκρουση εμπορικών πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου

Να καταδικαστεί ο Νετανιάχου για τα εγκλήματά του, λέει ο Χαβιέρ Μπαρδέμ (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει ισραηλινούς και ιρανικούς βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο

Έναν 35χρονο συνέλαβαν στο Λονδίνο για την επίθεση με οξύ σε εφήβους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα