ΑΘΗΝΑ
01:30
|
04.10.2024
Ο Μπαρδέμ δε μάσησε τα λόγια του. Κατήγγειλε την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για τα εγκλήματα σε Γάζα και Δυτική Όχθη.
Χαβιέρ Μπαρδέμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Λίβανο κατήγγειλε ο 55χρονος Ισπανός γνωστός ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Ο Μπαρδέμ με έναν χειμαρρώδη λόγο στηλίτευσε και κατήγγειλε τα ισραηλινά εγκλήματα στα παλαιστινιακά εδάφη και τον Λίβανο τονίζοντας πως πρέπει να επέμβει η διεθνής δικαιοσύνη για να τα τερματίσει, βάζοντας ταυτόχρονα τέλος στην ατιμωρησία και την άνευ όρων υποστήριξη.

«Έχουμε το δικαίωμα και την ηθική υποχρέωση να αποκηρύξουμε όσα άδικα βλέπουμε. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση, που είναι η πιο ακραία στην ιστορία του Ισραήλ, υπερεθνικιστική και ακροδεξιά, δεν αντιπροσωπεύει όλη την εβραϊκή κοινότητα, ούτε καν όλη την ισραηλινή κοινωνία.

Για παράδειγμα, οι Υπερορθόδοξοι πιστεύουν πως πως το να ξανακτιστεί το Ισραήλ στην Άγια Γη είναι αντίθετο με τη θέληση του Θεού.

Υπάρχουν πολλές φωνές τους τελευταίους 10 μήνες, που αντιτίθενται σφοδρά σε όσα διαδραματίζονται σε Γάζα και Δυτική Όχθη, φωνές από την εβραϊκή κοινωνία.

Υπάρχει σημαντική κοινωνική αναταραχή που σχετίζεται με την ανάγκη για κοινωνική κατακραυγή και απόρριψη των κυβερνητικών ενεργειών και επιμένω πως είναι ευθύνη μας να απορρίψουμε ό,τι θεωρούμε ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο και να ζητήσουμε από τη διεθνή δικαιοσύνη μέσω των Ηνωμένων Εθνών  να καταδικάσει και να κρίνει αυτούς που ευθύνονται, εν προκειμένη περίπτωση τον Νετανιάχου και τους υπεύθυνους της Χαμάς που διέταξαν τις επιθέσεις (της 7ης Οκτώβρη 2023).

Αυτό θέλω να συμβεί!

Οδηγούμαστε σε  μία τρομερή κατάσταση που νομίζω πως μας φοβίζει όλους πολύ. Και χρειαζόμαστε τη φωνή της κοινωνίας να βάλει τέλος στην ατιμωρησία και την άνευ όρων υποστήριξη που τροφοδοτεί την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…»

Ακολουθεί με αγγλική μετάφραση ολόκληρο το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες ο Ισπανός ηθοποιός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύγκρουση εμπορικών πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου

Οι επιθέσεις του Ισραήλ και το Αιγαίο στο επίκεντρο του Συμβουλίου Ασφάλειας της Τουρκίας

Ιράν σε ΗΠΑ: Αν βοηθήσετε το Ισραήλ, θα είστε συνεργός και νόμιμος στόχος

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει ισραηλινούς και ιρανικούς βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα