ΑΘΗΝΑ
17:30
|
04.10.2024
Ομιλία στη μνήμη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εκφώνησε, ο Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ, τονίζοντας τη σημασία της μουσουλμανικής ενότητας.
Με το όπλο παρά πόδα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, κάλεσε σε ενότητα ενάντια στον κοινό εχθρό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομιλία στη μνήμη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εκφώνησε σήμερα στην Τεχεράνη, ο Αλί Χαμενεΐ, μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής, τονίζοντας τη σημασία της μουσουλμανικής ενότητας.

«Αν οι μουσουλμάνοι ενωθούν, μπορούν να νικήσουν τους εχθρούς τους», τόνισε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, υπογραμμίζοντας ότι οι εχθροί του ιρανικού λαού είναι ίδιοι με τους εχθρούς του Ιράκ, του Λιβάνου και της Αιγύπτου.

«Η πολιτική που υιοθετεί ο εχθρός είναι να σπείρει τον σπόρο του διχασμού, να μπει σφήνα ανάμεσα στους μουσουλμάνους. Είναι ο ίδιος εχθρός για τους Παλαιστίνιους, τους Λιβανέζους, τους Αιγύπτιους και τους Ιρακινούς. Είναι ο εχθρός του λαού της Υεμένης και της Συρίας», ανέφερε χαρακτηρηστικά.

Αναφερόμενος στην Επιχείρηση «Καταγίδα Αλ-Άκσα» όπως ονομάστηκε η επίθεση της Χαμάς πριν έναν χρόνο που πυροδότησε την τελευταία κρίση στη Μέση Ανατολή, την χαρακτήρισε νόμιμη κίνηση, επιβεβαιώνοντας το δίκαιο των Παλαιστινίων στις ενέργειές τους. 

Σε ένα σπάνιο κήρυγμα, το πρώτο του μετά την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ και επίσης το πρώτο από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε το κύμα επιθέσεων του στα οχυρά της Χεζμπολάχ, ο Χαμενεΐ καταδίκασε τα εγκλήματα που διαπράττονται από το ισραηλινό καθεστώς και υποστήριξε ότι κάθε χώρα, κάθε λαός έχει έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα και το έδαφός του «ενάντια στην έσχατη τυραννία».

Με το όπλο παρά πόδα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, απευθυνόμενος σε χιλιάδες Ιρανούς που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, εξήρε την πρόσφατη επιχείρηση εκτόξευσης μπαράζ πυραύλων της Τεχεράνης εναντίον ισραηλινών εδαφών, χαρακτηρίζοντάς την ως νόμιμη και θεμιτή κίνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το Ιράν «ούτε καθυστερεί, ούτε βιάζεται να εκπληρώσει τα καθήκοντά του», δήλωση που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για συνέχιση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Κληρονομιά του Νασράλα η ενότητα του Λιβάνου ενάντια στον εχθρό

«Το πιο σημαντικό μήνυμα του μάρτυρα Νασράλα προς τον λαό του Λιβάνου στη ζωή του ήταν: “Μην απογοητεύεστε από την απώλεια εξεχουσών προσωπικοτήτων… Μην διστάζετε… Εντείνετε τις προσπάθειές σας στον δρόμο του αγώνα. Αντισταθείτε στον επιτιθέμενο εχθρό ενισχύοντας την πίστη και την εμπιστοσύνη και αποτρέψτε τους», τόνισε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Τόνισε δε, απευθυνόμενος στα αραβικά και όχι στην περσική γλώσσα κατά το δεύτερο μέρος της ομιλίας του, ότι οι δολοφονίες αμάχων από τις ισραηλινές αποτελούν «ενδείξεις αδυναμίας και όχι νίκης», επαναλαμβάνοντας τις απειλές για εξάλειψη του Ισραήλ το οποίο περιέγραψε ως «λυκάνθρωπο», που κάθε χτύπημα εναντίον του αποτελεί όφελος για την ανθρωπότητα συνολικά.

Τέλος, ο Αλί Χαμενεΐ, χαρακτήρισε την υπεράσπιση της Λωρίδας της Γάζας από τη Χεζμπολάχ ως ζωτικής σημασίας υπηρεσία για τον ισλαμικό κόσμο και κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να υποστηρίξουν τον Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανήλικη παραβατικότητα και ηθικός πανικός (Μέρος 2ο)

Μητσοτάκης: Στις αρχές του 2025 η συζήτηση για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Φρουροί της Επανάστασης: Μπορούμε να χτυπήσουμε όλες τις ενεργειακές υποδομές του Ισραήλ

Η Κομισιόν προχωρά σε δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα παρά την αντίθεση της Γερμανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα