ΑΘΗΝΑ
18:13
|
04.10.2024
Ο πυροσβέστης επιχειρούσε ανάμεσα στα χωριά Μπουμπούνα και Χάβαρι, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.
Φωτογραφία: protothema.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10) στο Γεράκι Αμαλιάδας και έχει εξαπλωθεί σε άλλους οικισμούς.

Για τη φωτιά στο Γεράκι ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης τόνισε ότι «Είναι δύσκολα τα πράγματα, η φωτιά δεν τιθασεύεται εύκολα λόγω του δυνατού αέρα. Έχω στείλει όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας για να αντιμετωπιστεί η φωτιά, γνωρίζω ότι έχουν καεί δύο σπίτια, στο σημείο πετούν 10 εναέρια μέσα και είμαι συνεχώς σε επικοινωνία με τον κ. Κικίλια».

Λίγο μετά τις 18.30 και ακόμα μαίνεται η φωτιά στο Γεράκι, ενώ τα πύρινα μέτωπα σε Μανωλάδα και Πανόπουλο παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα. «Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Γεράκι», αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε στη μεγάλη φωτιά στο Γεράκι Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα ο πυροσβέστης επιχειρούσε ανάμεσα στα χωριά Μπουμπούνα και Χάβαρι όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πυροσβέστης έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα. Άμεσα σήμανε συναγερμός για τις πρώτες βοήθειες και στο σημείο έσπευσε ελικόπτερο Bell που παράλαβε τον άτυχο άνδρα και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Η μεγαλύτερη φωτιά βρίσκεται στο Γεράκι όπου έχουν καεί και σπίτια.

Εναέρια και επίγεια πυροσβεστικά μέσα καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ η κατάσταση δυσκολεύει συνεχώς λόγω των ισχυρών ανέμων.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Παράλληλα, μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων των οικισμών, Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα του Δήμου Ηλίδας, στην Ηλεία ώστε να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα, λόγω της φωτιάς.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ήδη ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος, Νίκος Ρουμελιώτης και μεταβαίνει ο αρχηγός, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για τη φωτιά στο Γεράκι Ηλείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

«Πολύ μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στο Γεράκι»

«Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

«Το μέτωπο της φωτιάς κινείται τώρα προς την περιοχή Χάβαρι και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές».

Επίσης, ο Νίκος Κοροβέσης σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έστειλε από την πρώτη στιγμή όλα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας, για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία σχεδιάζει ο Νίκος Δένδιας

Επανεξετάζεται η υπόθεση δολοφόνων αδερφών Μενέντεζ που σκότωσαν τους γονείς τους

Συναυλία για τα Τέμπη: Τέλος ο εμφύλιος των οικογενειών-«Πονάμε το ίδιο, είμαστε ένα»

Ανήλικη παραβατικότητα και ηθικός πανικός (Μέρος 2ο)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα