ΑΘΗΝΑ
00:11
|
05.10.2024
Την κατηγορηματική αντίθεσή της στον περιορισμό του δικαιώματος στην άμβλωση εκφράζει στην αυτοβιογραφία της η Μελάνια Τραμπ.
Μελάνια Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση υπερασπίζεται η σύζυγος του πρώην Προέδρου και υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια.

Σε αυτοβιογραφία που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, η Μελάνια Τραμπ επισημαίνει την ανάγκη οι γυναίκες να έχουν αυτονομία σε αποφάσεις που αφορούν το εάν θα γίνουν μητέρες, στη βάση των προσωπικών τους πεποιθήσεων.

Το πρώην μοντέλο διερωτάται έτσι πώς είναι δυνατόν άλλοι να έχουν τη δύναμη να καθορίζουν τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα με το σώμα της, εξηγώντας τα αυτονόητα:

«Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ελεύθερες από κάθε παρέμβαση ή πίεση από την πλευρά της κυβέρνησης. Γιατί κάποιος άλλος εκτός από την ίδια τη γυναίκα θα πρέπει να έχει τη δύναμη να καθορίζει τι θα κάνει εκείνη με το σώμα της;

Το να στερεί κανείς το δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει αν θέλει να διακόψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το ίδιο με το να της στερεί τον έλεγχο του σώματός της. Έχω αυτή την άποψη όλη την ενήλικη ζωή μου».

Η αυτοβιογραφία της Μελάνια Τραμπ

Η θέση της Μελάνια Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με την επικρατούσα θέση ανώτερων στελεχών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για δραστικό περιορισμό του δικαιώματος στις αμβλώσεις με τον σύζυγό της, Ντόναλντ, να δηλώνει σε προεκλογική συγκέντρωση στις 23 Σεπτεμβρίου στην Ιντιάνα πως είναι στην πραγματικότητα… «προστάτης» των γυναικών και πως εάν εκλεγεί επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ οι Αμερικανίδες «δεν θα σκεφθούν καν την άμβλωση».

Η αμφίσημη αυτή θέση δείχνει μία έστω ελαφρά διαφοροποίηση από προηγούμενες κατηγορηματικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου πρώην Προέδρου κατά των αμβλώσεων, ιδιαίτερα μετά την ανατροπή της απόφασης «Roe v. Wade» το 2022, που επέτρεψε σε τουλάχιστον 20 πολιτείες να υιοθετήσουν περιορισμούς ή απαγορεύσεις στις αμβλώσεις.

Και ο λόγος είναι ευκόλως εννοούμενος: Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της Δημοκρατικής υποψήφιας, και Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, όταν τίθεται ζήτημα αμβλώσεων. Άλλωστε ακόμη και το 34% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων ζητούν από τον επόμενο ή επόμενη Πρόεδρο των ΗΠΑ να προστατεύσει ή να αυξήσει την πρόσβαση στην άμβλωση.

Η Μελάνια Τραμπ κληθείσα από δημοσιογράφο της Guardian να σχολιάσει την αντίθεση της θέσης της στο συγκεκριμένο ζήτημα με τον σύζυγό της απάντησε:

«Οι περιστασιακές πολιτικές διαφωνίες ανάμεσα σε εμένα και τον σύζυγό μου είναι μέρος της σχέσης μας αλλά πιστεύω στην ιδιωτική αντιμετώπισή τους από το να τον προκαλώ δημοσίως».

Εκπρόσωπος του προεκλογικού επιτελείου της Κάμαλα Χάρις ανέφερε πως η διαφωνία της Μελάνια Τραμπ αποκαλύπτει την επικίνδυνη κατάσταση που βιώνουν οι γυναίκες στην Αμερική, όπου ήδη πάνω από το 30% ζει σε πολιτείες υπό τις περιοριστικές πολιτικές που έχει προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Κικίλιας λέει πως αντιμετωπίστηκαν όλες οι φωτιές στην Ηλεία

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Κάσες με κρασιά από την έρημο Νεγκέβ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έγκριση εξαγωγής βομβών στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα