ΑΘΗΝΑ
00:41
|
05.10.2024
Το αίμα νερό μπορεί να μην γίνεται. Έγινε όμως...κρασί στα χέρια στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις υπηρεσίες τους υπέρ του Ισραήλ στη Γάζα.
Κρασιά από οινοποιείο της ερήμου Νεγκέβ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ομάδας δημοσιογραφικής έρευνας ProPublica βγάζει στο φως απόρρητα έγγραφα και αλληλογραφία μεταξύ στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δείχνουν πως αγνόησαν επιδεικτικά αναφορές και αναλύσεις για την κατάχρηση αμερικανικών όπλων και πυρομαχικών από τον στρατό του Ισραήλ σε βάρος αμάχων της Γάζας και πριμοδότησαν ακόμη περισσότερες εξαγωγές όπλων στην κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το άρθρο με τίτλο: «Μέσα στον αγωγό όπλων του Στέιτ Ντιπάρμεντ προς το Ισραήλ» («Inside the State Department’s Weapons Pipeline to Israel») της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης δημοσιογραφικής έρευνας ProPublica αποκαλύπτει αλληλογραφία στελεχών που ανέφεραν πως «δεν υπήρχε δυνατότητα» να κάνει κακή χρήση των (αμερικανικών) όπλων ο στρατός του Ισραήλ παρά τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους.

Στο τέλος Δεκέμβρη, κοντά στα Χριστούγεννα, το προσωπικό στο Γραφείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έχει αρμοδιότητα τις εγκρίσεις και μεταφορές όπλων στο εξωτερικό έλαβε χριστουγεννιάτικα δώρα από την ισραηλινή πρεσβεία κιβώτια με φιάλες κρασιού από οινοποιείο της ερήμου Νεγκέβ μαζί με προσωπική, ονομαστική ετικέτα για κάθε στέλεχος.

Επιπλέον αποκαλύπτεται επιστολή στην οποία ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ (και πρώην υπουργός Οικονομικών) Τζακ Λιου ζητά από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να δώσει «περισσότερες χιλιάδες βόμβες στους Ισραηλινούς» επειδή τάχα έχουν «αποδεδειγμένο ρεκόρ δεκαετιών» στην «αποφυγή δολοφονίας αμάχων».

Ο Αμερικανός πρέσβη στο Ισραήλ, Τζακ Λιου

Ο Αμερικανός πρέσβης δεν είπε ούτε λέξη για τις καταγεγραμμένες ρίψεις αμερικανικών βομβών βάρους ενός και δύο τόνων από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία σε βάρος ανυπεράσπιστων Παλαιστινίων της Γάζας ήδη από τον Νοέμβριο με αποτέλεσμα τις μαζικές σφαγές  εκατοντάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Το προσωπικό στο αρμόδιο Γραφείο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποχρεώθηκε να δουλέψει υπερωρίες και Σαββατοκύριακο για να εξυπηρετήσει τις ισραηλινές απαιτήσεις για περισσότερα όπλα ως τον Δεκέμβρη του 2023.

Ανάλογες «εξυπηρετήσεις» υπέρ των ισραηλινών συμφερόντων για περισσότερους στρατιωτικούς εξοπλισμούς έκαναν λομπίστες και αντιπρόσωποι πολεμικών βιομηχανιών ώστε να «επιταχύνουν» τις διαδικασίες μεταξύ Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Κογκρέσου όποτε υπήρχαν «κωλύματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Κατηγορηματικά υπέρ των αμβλώσεων η Μελάνια Τραμπ

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία σχεδιάζει ο Νίκος Δένδιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα