ΑΘΗΝΑ
13:15
|
05.10.2024
Ο ισραηλινός στρατός προέτρεψε την Ιρλανδία να αποσύρει τα ειρηνευτικά της στρατεύματα από ένα φυλάκιο κατά μήκος των συνόρων.
UNIFIL
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός προέτρεψε την Ιρλανδία να αποσύρει τα ειρηνευτικά της στρατεύματα από ένα φυλάκιο κατά μήκος των λιβανό-ισραηλινών συνόρων, καθώς οι εχθροπραξίες στην περιοχή κλιμακώνονται, ανέφεραν την Παρασκευή τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Irish Times ανέφερε ότι το αίτημα, το οποίο υποβλήθηκε μέσω της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο (UNIFIL), έρχεται καθώς εντείνεται η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ.

Η UNIFIL επέμεινε ότι οι ειρηνευτές θα παραμείνουν στη θέση τους, παρά την προειδοποίηση.

Η Ιρλανδία, η οποία διαθέτει ένα μόνο φυλάκιο που έχει οριστεί ως φυλάκιο 6-52 στα σύνορα, γνωστό ως Γαλάζια Γραμμή, είναι μία από τις πολλές χώρες που συνεισφέρουν στρατεύματα στη UNIFIL.

Η ιρλανδική διμοιρία που σταθμεύει στο φυλάκιο είναι επιφορτισμένη με την παρατήρηση και την αναφορά τυχόν εισβολών κατά μήκος των συνόρων.

Το αίτημα για την απομάκρυνση των στρατευμάτων εγείρει ανησυχίες ότι το Ισραήλ μπορεί να προετοιμάζει μια ευρύτερη εισβολή στο νότιο Λίβανο, με την προοπτική επέκτασης των επιχειρήσεων κατά μήκος ολόκληρων των συνόρων.

Οι εισβολές μέχρι στιγμής ήταν περιορισμένης κλίμακας, αλλά η κλιμάκωση της βίας έχει προκαλέσει φόβους για μια πιο εκτεταμένη σύγκρουση.

Η UNIFIL ανακοίνωσε στο Ισραήλ ότι οι ειρηνευτές δεν θα αποσυρθούν, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για τη διατήρηση της σταθερότητας στην ασταθή περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου Προέδρου-950 τα εκλογικά τμήματα

Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 στις κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη σήμερα και στις 7 Οκτωβρίου

Μητσοτάκης-Δένδιας: Συνάντηση με Αμερικανούς γερουσιαστές στα Χανιά

Ουκρανία: Καταγγελία Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας για «απαγωγή» του γιου του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα