ΑΘΗΝΑ
16:23
|
05.10.2024
Ασθενείς γεωμαγνητικές καταιγίδες προβλέπονται στη Γη μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, το βράδυ της Κυριακής θα γίνουν ισχυρές.
Αναπαράσταση γεωμαγνητικής καταιγίδας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ασθενείς γεωμαγνητικές καταιγίδες προβλέπονται στη Γη μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, το βράδυ της Κυριακής θα γίνουν ισχυρές και θα φτάσουν στην κατηγορία G3, ενώ αργότερα θα εξασθενήσουν και θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε ο Μιχαήλ Λιέους, κορυφαίος εμπειρογνώμονας στο μετεωρολογικό κέντρο του Φόβου, στον Καύκασο.

Ο μετεωρολόγος υπενθύμισε ότι στις 2 και 3 Οκτωβρίου σημειώθηκαν στον Ήλιο δύο ισχυρές εκλάμψεις της μέγιστης κλάσης Χ-Χ7, 1 και Χ9. Εκείνη τη στιγμή, η ομάδα ηλιακών κηλίδων # 3842 βρισκόταν πολύ κοντά στη γραμμή Ήλιου-Γης και δύο νέφη ηλιακής ύλης που εκτινάχθηκαν από αυτές τις εκλάμψεις θα έπρεπε να είχαν χτυπήσει τη Γη, προκαλώντας παρατεταμένες και ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πρώτο σύννεφο έχει ήδη περάσει από τον πλανήτη.

Όπως έγραψε στο κανάλι του στο Telegram:

Τι γίνεται με την δεύτερη έκλαμψη; Τα τελευταία δεδομένα από τα μοντέλα πρόβλεψης δείχνουν ότι η επίδρασή της στη Γη θα αρχίσει μετά το μεσημέρι σήμερα, αρχικά με την εμφάνιση ασθενών διαταραχών της μαγνητόσφαιρας και μετά από 15 ώρες με αύξηση της έντασης αυτών των διαταραχών στο επίπεδο των ασθενών μαγνητικών καταιγίδων. Περαιτέρω, οι μαγνητικές καταιγίδες θα αυξηθούν και το βράδυ της Κυριακής θα φθάσουν στο μέγιστό τους – κατηγορία G3 – το τρίτο επίπεδο από τα πέντε πιθανά. Στη συνέχεια, η διαστημική καταιγίδα θα μειωθεί και οι μαγνητικές καταιγίδες, ήδη μεσαίου και ασθενούς επιπέδου, κλάσης G2-G1, με διακοπές, θα διαρκέσουν μέχρι τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης 8 Οκτωβρίου.

Ο Λιέους δεν απέκλεισε ότι πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου μπορεί να εμφανιστούν στο γεωμαγνητικό πεδίο της Γης ασθενείς διαταραχές που προκαλούνται από τα «υπολείμματα» του πρώτου νέφους ηλιακής ύλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα μελέτη δίνει περισσότερα στοιχεία για τον αφανισμό των δεινοσαύρων

James Webb: Νέες χημικές ανακαλύψεις στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Πλούτωνα

Από μήνας πλημμυρών, μήνας πυρκαγιών ο φετινός Σεπτέμβρης-Αυξήθηκαν κατά 11% τα πύρινα μέτωπα

Επιστήμονας προβλέπει το χρονοδιάγραμμα διαστημικών ταξιδιών…σε γαλαξίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα