ΑΘΗΝΑ
19:50
|
05.10.2024
Ο αστεροειδής που προκάλεσε το θάνατο των δεινοσαύρων στη χερσόνησο του Γιουκατάν δεν ήταν το μόνο διαστημικό σώμα που έπεσε στη Γη εκείνη την εποχή.
Σκελετός δεινόσαυρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αστεροειδής που προκάλεσε το θάνατο των δεινοσαύρων στη χερσόνησο του Γιουκατάν δεν ήταν το μόνο διαστημικό σώμα που έπεσε στη Γη εκείνη την εποχή, σύμφωνα με μελέτη Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων.

Νωρίτερα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους ήταν πλούσιος σε άνθρακα και προερχόταν εκτός του Δία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του επιστημονικού περιοδικού Nature, οι επιστήμονες μελέτησαν τον υποθαλάσσιο κρατήρα Ναδίρ στα ανοικτά των ακτών της Γουινέας και διαπίστωσαν ότι ένας άλλος μεγάλος αστεροειδής έπεσε στη Γη περίπου την ίδια εποχή.

Όπως αναφέρει η μελέτη:

Ο κρατήρας Ναδίρ στα νερά στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αφρικής είναι μια πρόσφατα αποκαλυφθείσα δισδιάστατη δομή σεισμικής πρόσκρουσης κοντά στο όριο Κρητιδικού-Παλαιογενούς (K-Pg). Εδώ, παρουσιάζουμε τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα που απεικονίζουν αυτόν τον κρατήρα με εξαιρετική λεπτομέρεια. … Η ομοιότητα στην ηλικία του κρατήρα με τον κρατήρα Chicxulub μήκους 200 χιλιομέτρων στο Μεξικό υποδηλώνει ότι η εξαφάνιση στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου θα μπορούσε να σχετίζεται με περισσότερες από μία συγκρούσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

James Webb: Νέες χημικές ανακαλύψεις στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Πλούτωνα

Από μήνας πλημμυρών, μήνας πυρκαγιών ο φετινός Σεπτέμβρης-Αυξήθηκαν κατά 11% τα πύρινα μέτωπα

Επιστήμονας προβλέπει το χρονοδιάγραμμα διαστημικών ταξιδιών…σε γαλαξίες

Κακοκαιρία: Έρευνες για αγνοούμενο στην Αιτωλοακαρνανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα