ΑΘΗΝΑ
17:57
|
05.10.2024
Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
Χωρίς τέλος το βαρύ κλίμα για όλα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση μετάθεσης του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις 8 Νοεμβρίου πήρε η Πολιτική Γραμματεία. Πιο συγκεκριμένα η Πολιτική Γραμματεία εισηγήθηκε τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου, επικαλούμενη οργανωτικά ζητήματα. Η τελική απόφαση ανήκει τώρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα το πρωί 5 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί με το βλέμμα της στραμμένο και στις αυριανές κάλπες του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία ανήκει στην ομάδα των στελεχών του έκπτωτου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Πάντως η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε επίσης να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11). Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3 Νοεμβρίου.

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν οι υποστηρικτές του Κασσελάκη

Καταγγέλλοντας τη διαδικασία αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τα μέλη του οργάνου που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Ανάμεσα τους και μέλη του προεδρείου που τον στηρίζουν.

Όπως ανέφερε η πλευρά των αποχωρησάντων, οι λόγοι της αποχώρησης είναι «το γεγονός ότι μεθοδεύτηκε η μετάθεση του Συνεδρίου με πρόσχημα ότι δεν μπορούσε να βρεθεί ελεύθερος χώρος και η πρόσκληση στην αρχή της συνεδρίασης να μιλήσουν οι υποψήφιοι ενώ δεν έχουν κατατεθεί τυπικά οι υποψηφιότητες».

Ωστόσο, η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος κατατέθηκε στην ΚΕ από την κ. Τζάκρη, εκπρόσωπο του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

ΣΥΡΙΖΑ: Και επισήμως υποψήφιος για Πρόεδρος ο Απόστολος Γκλέτσος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα