ΑΘΗΝΑ
14:41
|
07.10.2024
Οργανώσεις, συλλογικότητες και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα καλούν σήμερα 7/10 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στις 7μμ, στην πλατεία Ελευθερίας.
Φωτογραφία αρχείου (του Κωνσταντίνου Ζήλου)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα 7 Οκτωβρίου από την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ που πυροδότησε τον γενοκτονικό πόλεμο εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, ο οποίος μετρά περισσότερους από 40.000 νεκρούς. Αριστερές οργανώσεις, αναρχικές συλλογικότητες και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα καλούν σήμερα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στις 7μμ, στην πλατεία Ελευθερίας, από όπου θα ακολουθήσει πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

«Ένα χρόνο από τη δίκαιη αντεπίθεση της Παλαιστινιακής αντίστασης (7/10/2023) και την έναρξη της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από τους Σιωνιστές, η φρίκη του πολέμου εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή από τους Σιωνιστές και τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-Ε.Ε.. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο (μετά από τα χτυπήματα σε Ιράν και Συρία), οι δεκάδες βομβαρδισμοί, η δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Νασράλα και η χερσαία εισβολή πυροδοτούν το άνοιγμα ενός νέου κύκλου αίματος, με τρομακτικές συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής» αναφέρει η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ).

«Δευτέρα 7 Οκτώβρη 2024, στηρίζουμε το κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία, σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη και την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Με την Παλαιστίνη και τον δίκαιο αντιστασιακό αγώνα της ενάντια στην κατοχή των εδαφών της από το 1948, από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ», αναφέρουν οι «Μητέρες Κατά της Γενοκτονίας».

«Ως Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο καλούμε όλους και όλες, τους αγωνιστές/τριες, όλους τους αντιιμπεριαλιστές/στριες, αντιφασίστες/αντιφασίστριες, όλες τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες, να οργανώσουν και να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο στις 7 Οκτώβρη, να στηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό και την ηρωική του αντίσταση ενάντια στις δολοφονικές σφαγές των σιωνιστών και του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ» αναφέρει το διεθνές κάλεσμα του «Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου».

«Ένα χρόνο μετά τη στρατιωτική επιχείρηση ‘Πλημμύρα του Al Aqsa’, ο παλαιστινιακός λαός και η αντίσταση του στέλνουν μήνυμα διεθνιστικό και πανανθρώπινο. Μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα στους λαούς όλου του κόσμου που μάχονται ενάντια στους δυνάστες τους, μήνυμα ότι η αντίσταση μπορεί, κάτω ακόμα και από τις πιο δύσκολες συνθήκες, να αναπτυχθεί και να νικήσει» αναφέρει η Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών).

Ο Τοπικός Συντονισμός Αθήνας-Αναρχική Πολιτική Οργάνωση αναφέρει:

Το κράτος του Ισραήλ αποτελεί πρότυπο στρατιωτικοποίησης και επιβολής, μια μηχανή θανάτου που επιτίθεται στους Παλαιστίνιους χρόνια τώρα προκειμένου να τους καθυποτάξει ώστε να αποδεχθούν τη στρατιωτική κατοχή στην οποία αντιστέκονται με τεράστια αυταπάρνηση. Ένα κράτος που αποτελεί πραγματικά ένα υπόδειγμα για τις δυτικές δημοκρατίες, μια πρωτοπορία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, καθώς εφαρμόζει γενικευμένα στο έδαφός του συνθήκες ελέγχου και καταπίεσης που εμπεριέχονται στην κατευθυντήρια κίνηση του συστήματος. Και βασικούς συμμάχους στις επιδιώξεις του έχει τις ηγέτιδες δυνάμεις του δυτικού μπλοκ εξουσίας που επιχειρούν να επεκτείνουν την ισχύ και τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό κράτος -προσδεμένο πλήρως στο δυτικό άρμα κυριαρχίας- επιχειρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ μέσα από μια σειρά στρατηγικών ενεργειακών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφωνιών. Αυτή την ενεργητική στάση διευκόλυνσης και υποστήριξης των εγκληματικών σχεδιασμών του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ την διατήρησε το ελληνικό κράτος καθ όλη τη διάρκεια αυτού του ενός χρόνου, που επιχειρείται η εξόντωση και εκτοπισμός του παλαιστινιακού λαού.

Εκτός από την Αθήνα σωματεία και φορείς διοργανώνουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη σε μια σειρά περιοχές.

Συγκεκριμένα:

Την Δευτέρα 7 Οκτώβρη

Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Στη Λάρισα στις 7 μ.μ. μηχανοκίνητη πορεία από το πάρκο του Αλκαζάρ.

Την Τρίτη 8 Οκτώβρη

Στα Χανιά στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην Κομοτηνή στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Την Παρασκευή 11 Οκτώβρη

Στη Μυτιλήνη, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση-συναυλία, στην πλατεία Σαπφούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρουμανία: «Κόπηκε» άνευ αιτιολόγησης ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία

Υπέρ της κατασκευής πυρηνικού σταθμού ψήφισε το Καζακστάν

Συζήτηση στη Βουλή για τις καταστροφικές πυρκαγιές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας για 7η Οκτώβρη: Να αναγνωριστεί η ανεξάρτητη Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα