ΑΘΗΝΑ
21:05
|
07.10.2024
Οι εργασίες της Chevron σταματούν ως τον Απρίλιο του 2025 λόγω του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.
Οι εργασίες κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού αερίου στο κοίτασμα Λεβιάθαν σταματούν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρία Chevron ανακοίνωσε σήμερα πως αναστέλλει τις εργασίες για την κατασκευή τρίτου πετρελαιαγωγού στο κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ (Leviathan) εξαιτίας του πολέμου.

Η είδηση ανακοινώθηκε από την ισραηλινή εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου «NewMed Energy» (σ.σ.  πρώην Delek Drilling) που έχει το 45,34% των μετοχών του κοιτάσματος φυσικού αερίου Leviathan  σε συνεργασία με την αμερικανική Chevron που έχει το 39,66% των μετοχών. Η Chevron  ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις εργασίες κατασκευής του αγωγού που θα ενίσχυε την καθημερινή τροφοδοσία του Ισραήλ  με 0,2 δισεκατομμύρια κ.π. φυσικού αερόιυ ως τον Απρίλιο του 2025 «ανάλογα με τα προγράμματα του εργολάβου και την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή».

Σε ρεπορτάζ του ισραηλινού ενεργειακού πόρταλ globes.co.il αναφέρεται πως οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού αφορούν υποθαλάσσια περιοχή που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Χάιφα και σχεδιάζεται για να μεταφέρει φυσικό αέριο σε δακτύλιο παραγωγής που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της περιοχής Dor Beach.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε οι πρώτες ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού αυτού να ξεκινούσαν ως τον Ιούνιο του 2025.

Το 2023 η κατανάλωση φυσικού αερίου στο Ισραήλ έφθασε τα 24,7 δις. κ.μ., εκ των οποίων τα 13,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα καταναλώθηκαν για τις ανάγκες της ισραηλινής οικονομίας και τα άλλα 11,6 δις. κ.μ. για εξαγωγές, εκ των οποίων το 75% εξήχθη στην Αίγυπτο και το υπόλοιπο στην Ιορδανία.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή φυσικού από ισραηλινά υποθαλάσσια κοιτάσματα στο Ισραήλ το 2023 είχαμε 11,1 δις. κ.μ. από το κοίτασμα Leviathan, 9,1 δις. κ.μ. από το κοίτασμα Tamar και άλλα 4,6 δις. κ.μ. από το κοίτασμα Karish.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλύτερη από το Μονακό η Γάζα, αν ανοικοδομηθεί μετά τον πόλεμο είπε ο Τραμπ

Νεκροί ακόμη δύο Ισραηλινοί έφεδροι πριν καν πατήσουν το έδαφος του Λιβάνου

ADRION με στόχο τη θαλάσσια ασφάλεια στην Αδριατική

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: «Με ιδιωτικοποιήσεις και απευθείας αναθέσεις δεν κερδίζεται η ακρίβεια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα