ΑΘΗΝΑ
19:31
|
28.04.2024
Αγωγή για φωτογραφίες του Μοχάμεντ Ραμαντάν με δύο διάσημους Ισραηλινούς στο Ντουμπάι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο της Αιγύπτου θα εκδικάσει στις αρχές του επόμενου μήνα την αγωγή που κατατέθηκε σε βάρος ενός δημοφιλούς τραγουδιστή της Αιγύπτου επειδή φωτογραφήθηκε μαζί με δύο διασημότητες του Ισραήλ σε ένα πάρτι στο Ντουμπάι.

Ο ενάγων είναι ένας δικηγόρος, ο οποίος κατηγορεί τον Μοχάμεντ Ραμαντάν για “προσβολή των πολιτών της Αιγύπτου”. Οι φωτογραφίες του τραγουδιστή με τους Ισραηλινούς έχουν ήδη γίνει αντικείμενο σφοδρών επικρίσεων από πολλούς Άραβες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό που εξόργισε ακόμα περισσότερο τους Άραβες ήταν ότι η επίμαχη φωτογραφία του 32χρονου Ραμαντάν κοινοποιήθηκε στο Facebook και από επίσημο λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ. Ο ίδιος ο τραγουδιστής εμμένει ότι δεν γνώριζε την καταγωγή των δύο ατόμων στη φωτογραφία.

Ο Ραμαντάν φωτογραφήθηκε με τον Ισραηλινό τραγουδιστή Ομέρ Αντάμ. Ο φωτογράφος που φέρεται να είναι ένας δημοσιογράφος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγραψε στη λεζάντα: “Η Τέχνη πάντα μας ενώνει”. Σε μια άλλη ανάρτηση ο Ραμαντάν ποζάρει δίπλα στον Ισραηλινό ποδοσφαιριστή, Ντιάα Σαμπά. Τέλος υπάρχει κι ένα μικρής διάρκειας βίντεο με κόσμο να χορεύει το παραδοσιακό εβραϊκό τραγούδι Χάβα Ναγκίλα και ο Ραμαντάν να παρακολουθεί.

Ένα από τα χάσταγκ στο Twitter για τον Αιγύπτιο σταρ ήταν το: “Ο Μοχάμεντ Ραμαντάν είναι σιωνιστής” ενώ η πλειονότητα των χρηστών τον κατηγορεί για προδοσία του λαού του και κυρίως των Παλαιστινίων.

Ο 32χρονος σταρ δεν αποδέχεται την κριτική και υποστηρίζει ότι κάποιοι θέλουν να βλάψουν την καριέρα του και την επιτυχία του. “Αν κάποιος θέλει να βγάλει μια φωτογραφία μαζί μου δεν θα κάτσω να τον ρωτήσω από πού κατάγεται”, σχολίασε ο Αιγύπτιος καλλιτέχνης. Επίσης δημοσίευσε ένα βίντεο από το ίδιο πάρτι στο Ντουμπάι μαζί με έναν Παλαιστίνιο και με σχόλιο: “Χαιρετίζω τους αδελφούς Παλαιστίνιους”.



Ακόμα και το συνδικάτο των Αιγύπτιων καλλιτεχνών αντέδρασε αναστέλλοντας την ιδιότητα του μέλους από τον Μοχάμεντ Ραμαντάν. Ακυρώθηκε επίσης η συμμετοχή του σε μια δημοφιλή σαπουνόπερα της Αιγύπτου.

Αίγυπτος και Ισραήλ πολέμησαν τέσσερις φορές μέχρι την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας του 1979. Οι σχέσεις των δύο όμορων κρατών είναι κατά καιρούς τεταμένες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα