ΑΘΗΝΑ
19:55
|
08.10.2024
Ο ισχυρισμός του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ για το θάνατο του αναμενόμενου αρχηγού της Χεζμπολάχ δεν επιβεβαιώνεται.
Ο αναμενόμενος νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ισχυρίστηκε σήμερα το μεσημέρι πως ο νέος υπό διορισμό αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασέμ Σαφιεντίν, που αναμένεται να αντικαταστήσει τον δολοφονηθέντα Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές την περασμένη βδομάδα στη Νότια Βηρυτό.

Χασέμ Σαφιεντίν

Σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει «βαθιά πλήγματα» σε βάρος της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης, ο Γιοάβ Γκάλαντ υποστήριξε πως η Χεζμπολάχ είναι πλέον «οργάνωση δίχως ηγέτη». «Ο Νασράλα εξαλείφθηκε και ο αντικαταστάτης του, επίσης. Αυτό έχει δραματική επίπτωση σε όλα όσα συμβαίνουν. Δεν υπάρχει κανείς να πάρει αποφάσεις, κανείς να δράσει» ισχυρίστηκε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ στη διάρκεια επίσκεψης στο στρατηγείο της Βόρειας Διοίκησης του στρατού.

«Οι ενέργειες που κάνουμε παρατηρούνται σε όλη τη Μέση Ανατολή. Όταν ο καπνός στον Λίβανο καθαρίσει, τότε θα συνειδητοποιήσουν στο Ιράν πως έχασαν τον πιο πολύτιμο άσσο τους, τη Χεζμπολάχ» πρόσθεσε κομπάζοντας.

Ο ισχυρισμός του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ δεν επιβεβαιώθηκε από τη Χεζμπολάχ.

Χεζμπολάχ: Αντιστεκόμαστε

Νωρίτερα, ωστόσο, σήμερα, ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασίμ, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η διοίκηση και οι υποδομές της οργάνωσης παραμένουν ικανές να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Ισραήλ. Πρόσθεσε πως η οργάνωση διατηρείται σε «καλή κατάσταση» προειδοποιώντας το Ισραήλ ότι όσο εντείνει τον πόλεμο, «τόσο πιο βαθιά μπαίνει σε μπελάδες».

Ναΐμ Κασίμ

Επιπλέον, αποδοκίμασε τη στάση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. λέγοντας πως αποτελούν μέρος της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ έναντι του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βέτο Νετανιάχου σε ταξίδι-αστραπή του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ

Γαλλία: Απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Συναγερμός στις ΗΠΑ ενόψει του ισχυρού τυφώνα Milton

Τα ψηλά, τα χαμηλά, τα ασυνείδητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα