ΑΘΗΝΑ
23:21
|
08.10.2024
Ο Νετανιάχου θέτει ως όρο για το ταξίδι-αστραπή του Γιοάβ Γκάλαντ στις ΗΠΑ το τηλεφώνημα του Μπάιντεν για τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν.
Ο πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου με τον Γ. Γκάλαντ και άλλους υπουργούς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φρένο στα σχέδια του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ για επίσκεψη μίας μέρας στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο, Λόιντ Όστιν, για να συζητήσουν τα ισραηλινά σχέδια επίθεσης στο Ιράν έβαλε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times of Israel, ο Νετανιάχου έθεσε ως όρο για να εγκρίνει το ταξίδι του Γκάλαντ στις ΗΠΑ να επικοινωνήσει προηγουμένως μαζί του ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ και άλλων ισραηλινών ΜΜΕ, ο Νετανιάχου μίλησε απόψε με τον υπουργό Άμυνας και του εξήγησε πως δεν έχει εγκρίνει το ταξίδι στις ΗΠΑ. Κατά το Κανάλι 12, ο Νετανιάχου περίμενε το τηλεφώνημα του Μπάιντεν για τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν «εδώ και 10 μέρες», πριν καν δηλαδή η Τεχεράνη προχωρήσει το βράδυ της 1ης Οκτώβρη σε μπαράζ εκατοντάδων πυραυλικών επιθέσεων. Σύμφωνα με αυτή την πηγή, ο Νετανιάχου  έθεσε ως όρο για το ταξίδι του Γκάλαντ στην Ουάσιγκτον «την έγκριση του Ισραήλ στο σχέδιο απάντησης στην επίθεση του Ιράν καθώς ο Γκάλνατ τον ενημέρωσε την περασμένη βδομάδα κατά την παραμονή της Εβραϊκής Πρωτοχρονιάς (Rosh Hashanah) 2 Οκτωβρίου, μία μέρα μετά την ιρανική επίθεση, για την πρόσκληση που πήρε από τον Λόιντ Όστιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκτακτη σύγκλιση ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο για διαγραφή του Κασσελάκη

Η ορθόδοξη ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη σε εκδήλωση του ΑΠΘ στις 14 Οκτωβρίου

Ισραηλινή επίθεση απόψε στη Δαμασκό με 7 νεκρούς και 11 οι τραυματίες (upd)

Συνέντευξη Ίλον Μασκ στον Τάκερ Κάρλσον για Τραμπ, Χάρις, μετανάστες και εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα