ΑΘΗΝΑ
14:00
|
09.10.2024
Χιλιάδες κάτοικοι εκκενώνουν περιοχές καθώς ο κυκλώνας Milton εντατικοποιείται εκ νέου στην κατηγορία 5 και αναμένεται να πλήξει αργά απόψε τη Φλόριντα.
Οι προειδοποιήσεις κάνουν λόγο για ανέμους που μπορεί να φτάσουν ως και τα 270 χιλιόμετρα την ώρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους ενόψει της έλευσης του τυφώνα Milton, προειδοποίησε χθες Τρίτη ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις, τους κατοίκους της Φλόριντα, καθώς το επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο πλησιάζει στην περιοχή και έχει πλέον αναβαθμιστεί σε κατηγορία επικινδυνότητας 5 στην κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον.

«Ο Μίλτον πιθανότατα θα είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που έχουν καταγραφεί στη δυτική κεντρική Φλόριντα», ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (National Hurricane Center/NHC), με την ισχύ των ανέμων να εκτιμάται διπλάσια μετά τον Κόλπο του Μεξικού, καθώς ο τυφώνας πλησιάζει στη Φλόριντα, όπου εκτιμάται ότι θα φτάσει αργά σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ ή το αργότερο τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι προειδοποιήσεις καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη τη δυτική ακτή της Φλόριντα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ανέμους που μπορεί να φτάσουν ως και τα 270 χιλιόμετρα την ώρα σε μια έκταση που περιλαμβάνει την κομητεία Πινέλας, τη Σαραστόα και τον κόλπο Τάμπα όπου ζουν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο κρατικός μηχανισμός προετοιμάζεται για μιά δυνητικά καταστροφική καταιγίδα. Εργαζόμενοι στο ηλεκτρικό δίκτυο από την Καλιφόρνια κατευθύνθηκαν στη Φλόριντα για να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων που αναμένεται να προκληθούν από τις παρατεταμένες διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.

Στην κομητεία Πινέλας, περισσότεροι από 500 χιλιάδες πολίτες έχουν λάβει εντολές εκκένωσης καθώς οι άνεμοι εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν σε ταχύτητα εκείνους του καταστροφικού τυφώνα Helene που πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, πλημμύρισε τμήματα της δυτικής ακτής της Φλόριντα αφήνοντας πίσω του πάνω από 200 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους.

Αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι στους αυτοκινητόδρομους έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές από πολίτες που προσπαθούν να απομακρυνθούν, ενώ περισσότερο από το 17% των σχεδόν 16.000 πρατηρίων καυσίμων της Φλόριντα έχουν μείνει χωρίς βενζίνη καθώς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες προσπαθούν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Ο Μίλτον ενδέχεται να είναι «η χειρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει τη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο σύσκεψης στον Λευκό Οίκο, ενώ ανακοινώθηκε πως λόγω των έκτακτων συνθηκών αναβάλλει το επερχόμενο ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα προκειμένου να επιβλέψει τις προετοιμασίες και την απάντηση στον τυφώνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συζητήσεις για την Αριστερά και τις νέες τεχνολογίες στο Φεστιβάλ RadiKal, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Απάτη οι δωρεάν κάρτες αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ

Να μεταδοθεί σε όλη την Ελλάδα δωρεάν η συναυλία για τα Τέμπη ζητούν οι μουσικοί

Σκυλακάκης: Τέλος για το νυχτερινό ρεύμα και τα πράσινα τιμολόγια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα