ΑΘΗΝΑ
15:51
|
09.10.2024
Στις μεσημβρινές ώρες που όλοι απουσιάζουν θα μεταφερθούν οι χαμηλές τιμές, μετά την κατάργηση του νυχτερινού ρεύματος, προανήγγειλε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντικατάσταση του νυχτερινού ρεύματος από ένα νέο διζωνικό τιμολόγιο που θα αφορά στις μεσημβρινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, προανήγγειλε, μιλώντας στον Action 24 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, προκαλώντας ανησυχία στους καταναλωτές που στην πλειοψηφία τους στις ώρες που ανέφερε, από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 ή 16:00, δεν βρίσκονται στο σπίτι για να μπορούν να αξιοποιήσουν τη μειωμένη τιμή.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα απομεινάρι του παλιού ηλεκτρικού συστήματος, που όταν δεν υπήρχε ζήτηση το βράδυ έδινε η τότε ΔΕΗ το νυχτερινό τιμολόγιο. Τώρα το βράδυ είναι η πιο ακριβή ώρα της ημέρας, και οι πιο φθηνές είναι τα μεσημέρια, όταν δουλεύουν τα φωτοβολταϊκά, και τα Σαββατοκύριακα, προπαντός τις Κυριακές. Έχει λοιπόν νόημα να μετακινήσουμε τη ζήτηση εκεί που υπάρχει η φθηνή τιμή, γιατί αυτό θα επιτρέψει να είναι φθηνότερα τα τιμολόγια που θα δίνουν οι πάροχοι. Έχουμε αυτή τη στιγμή αναλογικούς μετρητές, που δεν είναι «έξυπνοι», αλλά έχουν δύο ζώνες. Με αυτό το δεδομένο, θα πάμε σε δύο ζώνες, μία τις μεσημεριανές ώρες και τα Σαββατοκύριακα -όλο το Σαββατοκύριακο. Αυτό, νομίζω, μέχρι την αρχή του χρόνου θα μπορέσουμε το εισάγουμε» δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όσο αφορά την εξέλιξη στα τιμολόγια, ο Υπουργός ανέφερε πως το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου παρατηρείται μείωση της τιμής του ρεύματος που αναμένεται να διευρυνθεί καθώς απομακρυνόμαστε πλέον από την περίοδο υψηλής ζήτησης.

Παράλληλα, σε σχέση με την αναμενόμενη αντικατάσταση του «πράσινου» τιμολογίου από το «προτοκαλί», ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως το υπουργείο βρίσκεται σε περίοδο συζητήσεων για το με ποιον τρόπο θα γίνει η μετάβαση ως το τέλος του χρόνου.

Τέλος, με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε για τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα ενεργειακών πόρων, Τζέφρι Πάιατ, ο Υπουργός τόνισε πως «η χώρα, λόγω δυνατότητας εισαγωγών LNG, μπορεί να μην εξαρτάται από κανέναν και μπορεί λόγω FSRU να συνεισφέρει και στις υπόλοιπες χώρες. Προωθούμε τον λεγόμενο Κάθετο Διάδρομο και προωθούμε να υπάρχει και ένας Διάδρομος Υδρογόνου.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγικά: Συγκέντρωση για τους συλληφθέντες του 2022-Εξελίξεις στην υπόθεση βασανισμού 15χρονου από την ΕΛ.ΑΣ.

Η απάντηση της ΚΝΕ στον πειθαρχικό έλεγχο 3 στρατεύσιμων: Στρατηγέ, ο άνθρωπος… ξέρει να σκέφτεται  

Το Ισραήλ χτυπά Γάζα, Λίβανο και Συρία-Απωθείται στο έδαφος από τη Χεζμπολάχ

Συζητήσεις για την Αριστερά και τις νέες τεχνολογίες στο Φεστιβάλ RadiKal, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα