ΑΘΗΝΑ
18:47
|
09.10.2024
Με Μπρεχτ απαντά η ΚΝΕ στις στρατιωτικές πηγές για τον πειθαρχικό έλεγχο τριών εν ενεργεία στρατιωτών, που συμμετείχαν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις.
Φωτογραφία αρχείου από πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με στίχους του Μπέρλοτ Μπρεχτ η ΚΝΕ εκφράζει τη στήριξή της σε όλους τους νέους στρατευμένους, που εναντιώνονται στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται… δίπλα μας.

Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ.
Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει.
Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:
Ξέρει να σκέφτεται  

Στο σποτ ακούγεται το κομμάτι «Στρατηγέ» από το «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου» του Μπρεχτ σε μελοποίηση Θάνου Μικρούτσικου και ερμηνεία Γιάννη Κούτρα.

Στην ανακοίνωση σχετικά με την προσπάθεια τρομοκράτησης νέων στρατευμένων που διαμαρτύρονται ενάντια στον πόλεμο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει τα εξής:

Εκφράζουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας σε όλους τους νέους στρατευμένους,που εναντιώνονται με όλους τους τρόπους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στη “γειτονιά” μας.

Η απόπειρα στοχοποίησης και τρομοκράτησης κληρωτού στρατευμένου, μέλους της ΚΝΕ, από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στη στήριξη της χώρας μας στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την αλληλεγγύη του στους λαούς της περιοχής, θα πέσει στο κενό!

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των φαντάρων να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Ειδικά σήμερα, που η κυβέρνηση μπλέκει τον λαό και τη χώρα μας -και πρώτα απ’ όλα τους φαντάρους- σε μεγάλους κινδύνους, στέλνοντας φρεγάτες και Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες στην Ερυθρά Θάλασσα και ανοιχτά του Λιβάνου, μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, ορμητήριο πολέμου ενάντια σε άλλους λαούς και ταυτόχρονα στόχο αντιποίνων, είναι αυτονόητο οι νέοι στρατευμένοι να εκφράζουν την ανησυχία και την αντίθεσή τους. Όπως ο ελληνικός λαός δεν έχει εξουσιοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση να μας μπλέξει στο μακελειό στη Μέση Ανατολή, έτσι και οι νέοι στρατευμένοι δεν έχουν καμία υποχρέωση και πολύ περισσότερο κανένα συμφέρον να υπερασπιστούν τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού ή τις βαμμένες με αίμα σημαίες του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΚΝΕ στηρίζει τις διαμαρτυρίες που εκφράζονται από τους στρατιώτες και τη νεολαία σε όλη την Ελλάδα. Οι φαντάροι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν χωρίς κανένα δισταγμό την αντίθεσή τους στον πόλεμο, να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις, να συμμετέχουν στις λαϊκές κινητοποιήσεις και να διεκδικούν μέσα στα στρατόπεδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναυλία για τα Τέμπη: Άδεια μόνο για 38.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο

Air France: Έρευνα για την πτήση πάνω από το Ιράκ κατά τη διάρκεια της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ

Αναβάλλεται η σύνοδος της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία στη Γερμανία

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Χατζηγεωργίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα