ΑΘΗΝΑ
21:14
|
09.10.2024
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγσί εξέφρασε στο Ριάντ την ελπίδα βελτίωσης των συνθηκών σε κατεχόμενη Παλαιστίνη και Λίβανο.
Από τη σημερινή συνάντηση των ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκηπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν, είχε σήμερα νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.

Κατά την άφιξή του ο Ιρανός διπλωμάτης εξήγησε ότι στόχος των συνομιλιών είναι οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις εκφράζοντας την ελπίδα η συνάντηση αυτή να επιφέρει «καλύτερες συνθήκες για την Παλαιστίνη και τον Λίβανο και να βοηθήσει στη βελτίωση της περιφερειακής ειρήνης».

Εκτίμησε πως οι σχέσεις του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας αναπτύσσονται και βρίσκονται «στο σωστό μονοπάτι»  διευκρινίζοντας πως οι διμερείς σχέσεις και η ανάπτυξή τους θα συζητηθεί σε ξεχωριστή, μελλοντική επίσκεψη.

Το ταξίδι του Αραγτσί στο Ριάντ αποτελεί μέρος περιφερειακής περιοδείας σε χώρες της περιοχής με το πλήρες επίσημο πρόγραμμα να παραμένει ασαφές πιθανώς για λόγους ασφαλείας.

Διαδραματίζεται στο φόντο έντονων διεργασιών από τη μεριά του Ισραήλ και των ΗΠΑ για ισραηλινά «αντίποινα» στο ιρανικό πυραυλικό μπαράζ της 1ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, παρότι στο παρασκήνιο οργιάζουν οι φήμες για μυστική διπλωματία μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και αραβικών χωρών. Το ισραηλινό κανάλι 12 από το βράδυ της Τρίτης μεταδίδει πως οι ΗΠΑ και αραβικές χώρες έχουν ξεκινήσει παρασκηνιακά συνομιλίες με το Ιράν με στόχο μία συνολική εκεχειρία που θα εκτονώσει «με μιας την κατάσταση σε όλα τα μέτωπα συγκρούσεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχη επίθεση απειλεί το Ιράν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Νέο μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξελέγη η Κύπρος

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τη σύνοδο του Ντουμπρόβνικ με επίκεντρο την Ουκρανία

Σύγκρουση συμφερόντων με τη Ρωσία στην Αφρική και αλλού βλέπει ο Λεκορνύ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα