ΑΘΗΝΑ
00:40
|
10.10.2024
Οι οικονομικές ζημιές από το πιθανώς καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Milton υπολογίζονται ακόμη και ως 100 δισ. δολάρια.
Κυκλώνας Milton
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναλυτές της Morningstar DBRS εκτίμησαν σήμερα πως ο τυφώνας Milton που πλήττει από απόψε τις ακτές τη Φλόριντα θα μπορούσε να κοστίσει ως 100 δις. δολάρια σε διεθνείς ασφαλιστικούς ομίλους ανεβάζοντας εκ νέου τα ασφάλιστρα το 2025 στις ΗΠΑ.

Οι οικονομικές απώλειες του ασφαλιστικού κλάδου από τον τυφώνα Μίλτον θα μπορούσαν να φθάσουν και τα 100 δισ. δολάρια, σε περίπτωση που φτάσει στην ξηρά στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Τάμπα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο τυφώνας Milton «θα ισοφαρίσει» τις ζημιές και τις οικονομικές απώλειες που προκάλεσε το 2005 στις ΗΠΑ ο τυφώνας Katrina.

Ο τυφώνας Katrina προκάλεσε τις υψηλότερες οικονομικές απώλειες στον ασφαλιστικό κλάδο από οποιονδήποτε άλλο τυφώνα με δεύτερο, χειρότερο τον τυφώνα Ian, που έπληξε τη Φλόριντα το 2022 και προκάλεσε ζημιές αξίας περίπου 60 δισ. δολάρια. 

Από την άλλη, αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Peel Hunt ανέφεραν απόψε ότι ένας μεγάλος τυφώνας που θα φτάσει στην ξηρά και θα ταξιδέψει δυτικά σε όλη τη χερσόνησο της Φλόριντα θα ισοδυναμούσε με «ρεαλιστικό σενάριο καταστροφής» που παρουσίασε νωρίτερα φέτος η ασφαλιστική εταιρία Lloyd’s, προβλέποντας απώλειες ύψους 134 δισ. δολαρίων για τον ασφαλιστικό τομέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δάνειο 35 δισ. ευρώ της Ε.Ε. στο Κίεβο από ρωσικούς πόρους

Αφεντικά και δούλοι + Τα τετραπλά (video)

ΚΚΕ: Ντροπή η δικαστική απόφαση κατά της απεργίας μηχανοδηγών της Hellenic Train

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινάει η διάθεσή του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα