ΑΘΗΝΑ
15:47
|
11.10.2024
Σε δίκη τρεις φοιτητές που συνελήφθησαν μετά την επίθεση με χημικά σε διαμαρτυρία για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες της Θεσσαλονίκης.
Δικάζονται με τη διαδικασία του αυτόφωρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για το επεισόδιο που έγινε, το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν οι Γ’ Φοιτητικές Εστίες του ΑΠΘ, εκεί, όπου ένα από τα ασανσέρ, το οποίο ήταν άδειο, έπεσε από τον 8ο όροφο στον 3ο, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Οι συγκεντρωμένοι φοιτητές προσέγγισαντον πρύτανη του ΑΠΘ Χαράλαμπο Φείδα, τη στιγμή που αποχωρούσε από την τελετή επιτιμοποίησης καθηγητή και του ζητούσαν να δεσμευτεί εγγράφως όσον αφορά τις προθέσεις της πρυτανείας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο πρύτανης κάλεσε τις αστυνομικές αρχές οι οποίες επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με χημικά και προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις.

Σύμφωνα με τη δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος τους, οι τρεις φοιτητές ηλικίας 20, 21 και 23 ετών, κατηγορούνται για παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία (κατά συναυτουργία αυτές οι δύο πράξεις), όπως επίσης για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, μία 26χρονη κι ένας 20χρονος, είχαν αφεθεί από χθες ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή και η δικογραφία γι’ αυτούς διαχωρίστηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Ξεκίνησε η αποστολή SMS για έλεγχο με δωρεάν self test

Ηλεκτρικό ρεύμα: Καταργείται ή όχι το πράσινο τιμολόγιο; Τι απάντησε ο Σκυλακάκης

Επιστρέφει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Απεργούμε-Στους δρόμους οι διανομείς της Θεσσαλονίκης (εικόνες)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα