ΑΘΗΝΑ
00:26
|
12.10.2024
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών τονίζει: «Όσο και να προσπαθούν, η αλήθεια θα λάμψει και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν», δίνοντας απάντηση στη ΝΔ.
Το έγκλημα στα Τέμπη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών τονίζει ότι «Όσο και να προσπαθούν, η αλήθεια θα λάμψει και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν», δίνοντας απάντηση στη ΝΔ που επέλεξε να απαντήσει με διαρροές στην πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα καταθέσει η Κουμουνδούρου.

Όπως τονίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν περιμέναμε αντίδραση ουσίας από το κόμμα του οποίου ηγείται ο αρχιτέκτονας και αυτουργός της συγκάλυψης γύρω από το έγκλημα των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης». 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, όπως μετέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, με τον ίδιο να καλεί όλα τα κόμματα του προοδευτικού να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν αυτήν την πρωτοβουλία. 

Όπως ανέφερε «έχουμε κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις και από άλλους χώρους ότι το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών τούς απασχολεί. Πιστεύουμε πως εδώ υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης. Προσδοκούμε».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «αν ο κ. Μησοτακης και η ΝΔ εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης».

«Είναι σαφές ότι και η νέα απόπειρα εργαλειοποίησης της υπόθεσης, που χρησιμοποιείται ως ”πυροτέχνημα” από την αξιωματική αντιπολίτευση για να αποφύγει τα πολιτικά της αδιέξοδα, στερείται κάθε νομικής και ουσιαστικής βάσης» είπαν οι πηγές, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε, όμως, να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, βλέπουμε έναν πολιτικό, που έχει καταδικασθεί αμετάκλητα και με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για αδίκημα ιδιαίτερης ηθικής απαξίας, να δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής».

Σημειώνεται ότι η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη θα αφορά στο μείζον ζήτημα του μπαζώματος του τόπου της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων.

Για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας έχουν ασκηθεί διώξεις κατά υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής καθώς κατά του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού από τον εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει τη δικαστική διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Ανδρουλάκης, λέει, δεν έχει το αλάθητο του Πάπα…

Δεν θα μείνει στα λόγια, είπε απόψε ο Ανδρουλάκης σε Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου το άτυπο δείπνο Χριστοδουλίδη-Τατάρ

Ξυλοδαρμός μαθητή Λυκείου από ανήλικους στην Πρέβεζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα