ΑΘΗΝΑ
22:11
|
12.10.2024
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές του ρωσικού ναυτικού μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας, ονόματι Vizir.
Vizir
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές του ρωσικού ναυτικού μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας, ονόματι Vizir. Αυτό το μη επανδρωμένο σκάφος έχει σχεδιαστεί για να είναι επαναχρησιμοποιήσιμο.

Όπως δήλωσε στο Sputnik ο Μιχαήλ Ντανιλένκο, διευθύνων σύμβουλος του εργοστασίου κατασκευής μηχανών Kingisepp (KMZ), κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Ο πελάτης ανέθεσε στην εκμετάλλευση την ανάπτυξή του για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης φορτίων σε συγκεκριμένες περιοχές, αποστολές αναγνώρισης, υποστήριξη πυρός κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, καθώς και μεταφορά πυρομαχικών και εκκένωση τραυματιών.

Ανέφερε επίσης ότι επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη μαζική παραγωγή αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τα χαρακτηριστικά του νέου μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας:

  • Ταχύτητα και εμβέλεια: Το ναυτικό μη επανδρωμένο σκάφος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα, με μέγιστη επιχειρησιακή εμβέλεια 600 χιλιόμετρα.
  • Κατασκευάζεται στη Ρωσία: Συναρμολογείται εξ ολοκλήρου από εξαρτήματα εγχώριας παραγωγής.
  • Ευέλικτες επιχειρήσεις: Το μη επανδρωμένο σκάφος είναι ικανό για διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης φορτίου, της αναγνώρισης, της περιπολίας, της υποστήριξης πυρός και των αποστολών μεταφοράς-εκκένωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν την παράδοση πυρομαχικών και την εκκένωση θυμάτων.
  • Ωφέλιμο φορτίο: Το εν λόγω μη επανδρωμένο σκάφος μπορεί να μεταφέρει κατευθυνόμενα βλήματα που διαθέτουν χαμηλή εκρηκτική ισχύ.
  • Χαρακτηριστικό ηλεκτρο-διόρθωσης: Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι η ηλεκτροδιόρθωση για ακριβή εντοπισμό θέσης, με ωφέλιμο φορτίο περίπου 150 κιλών.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βασίλι Νταντίκιν ανέφερε ότι το σκάφος θα είναι ικανό να προσβάλλει εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι. Η KMZ σχεδιάζει να εξοπλίσει κάθε μονάδα με έξι έως οκτώ εκτοξευτές, επιτρέποντας στα μη επανδρωμένα σκάφη να μεταφέρουν φορτία χαμηλής ισχύος που μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Casio: Νέο ρομποτικό κατοικίδιο για θεραπεία κατά του στρες

Κίνα: Επιστήμονες ανακάλυψαν 162.000 νέους ιούς με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

TikTok: Απολύσεις υπαλλήλων και αντικατάσταση τους με τεχνητή νοημοσύνη

Αύξηση των περιορισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους νέους παγκοσμίως

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα