ΑΘΗΝΑ
20:08
|
13.10.2024
Το Βιετνάμ και η Κίνα υπέγραψαν την Κυριακή 10 συμφωνίες , κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κιάνγκ στο Ανόι.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Qiang σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, Ρωσία 21 Αυγούστου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Βιετνάμ και η Κίνα υπέγραψαν την Κυριακή 10 συμφωνίες που κυμαίνονται από τη γεωργική συνεργασία έως τις διασυνοριακές πληρωμές με κωδικό QR, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κιάνγκ στο Ανόι, καθώς οι δύο γείτονες επιδιώκουν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους, αναφέρει το Reuters.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Βιετνάμ και ζωτικής σημασίας πηγή εισαγωγών για τον μεταποιητικό του τομέα, με το διμερές εμπόριο να σημειώνει άλμα 21% για τα τρία πρώτα τρίμηνα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και να ανέρχεται σε 148 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τελετή υπογραφής ακολούθησε τη συνάντηση του Λι με τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ Φαμ Μινχ Τσινχ. Ο Λι και ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ, ο πρόεδρος Το Λαμ, συμφώνησαν το Σάββατο να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς, τη συνεργασία στον τομέα των γεωργικών προϊόντων.

Ο Βιετναμέζος πρωθυπουργός Φαμ Μινχ Τσινχ ζήτησε από την Κίνα να ενισχύσει το γεωργικό εμπόριο με το Βιετνάμ, να ανοίξει τις πόρτες στα βιετναμέζικα γεωργικά προϊόντα και να ενισχύσει τον τελωνειακό εκτελωνισμό στα σύνορα, μετέδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Vietnam Television (VTV).

Το Βιετνάμ και η Κίνα υπέγραψαν επίσης έγγραφο σχετικά με την επικαιροποίηση της προόδου των διασυνοριακών σιδηροδρομικών συνδέσεων που σχετίζονται με την επιτόπια έρευνα.

«Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ πρότεινε επίσης στις δύο χώρες να συνεργαστούν για την εφαρμογή των υπογεγραμμένων εγγράφων σχετικά με τις σιδηροδρομικές συνδέσεις, τη σύγχρονη ανάπτυξη των σιδηροδρόμων αποτελεσματικά», ανέφερε το VTV.

Οι δύο ασιατικοί γείτονες έχουν επανειλημμένα δείξει ενδιαφέρον για την ενίσχυση των σιδηροδρομικών συνδέσεων, αλλά δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένα σχέδια ή το εκτιμώμενο κόστος για την αναβάθμιση των συνδέσεων.

Η κύρια διαδρομή βασίζεται σε γραμμές που συνδέουν το Κουνμίνγκ στη νότια κινεζική επαρχία Γιουνάν με το Ανόι και τη βιετναμέζικη πόλη-λιμάνι Χαϊφόνγκ. Ο εν λόγω σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε από τους Γάλλους κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας τους στο Βιετνάμ πριν από περισσότερο από έναν αιώνα και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στο Βιετνάμ. Η Κίνα έχει αντικαταστήσει τη διαδρομή του με συνδέσεις υψηλής ταχύτητας.

Το Σάββατο, η National Payment Corp του Βιετνάμ και η UnionPay International της Κίνας υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη διασυνοριακών πληρωμών μεταξύ των δύο χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNIFIL: Εισβολή ισραηλινών αρμάτων μάχης στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεών μας

Η ταχεία πυρηνικοποίηση της κρίσης

Αραγτσί: Το Ιράν «δεν έχει κόκκινες γραμμές» όταν πρόκειται να υπερασπιστεί το λαό και τα συμφέροντα του

Πού βρίσκεται η Κίνα στη Μεσανατολική σύρραξη;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα