ΑΘΗΝΑ
17:38
|
14.10.2024
Για «ακριβές χτύπημα της αεροπορίας» σε νοσοκομείο του Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, κάνει λόγο το Ισραήλ, ενώ κυκλοφορούν εικόνες με τις σκιές νοσηλευομένων τυλιγμένες στις φλόγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε αργά την Κυριακή ότι βομβάρδισε σκηνές στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Άκσα στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Παλαιστινίων και τον τραυματισμό άλλων 40, με τραυματίες να δίνουν μάχη με σοβαρότατα εγκαύματα.

Εικόνες ανθρώπων παγιδευμένων στις φλόγες κυκλοφορούν ευρέως τα social media. Σε κάποιες από αυτές φέρονται να εικονίζονται τυλιγμένοι στις φλόγες άνθρωποι που είναι συνδεδεμένοι με ορό μέσω φλεβοκαθετήρα.

Μια στρατιωτική δήλωση από την πλευρά του Ισραήλ ανέφερε: «Με την καθοδήγηση του IDF και των πληροφοριών ISA, η IAF πραγματοποίησε ένα ακριβές χτύπημα σε μέλη που δρούσαν μέσα σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου στην περιοχή Ντέιρ αλ-Μπάλαχ».

«Το κέντρο διοίκησης και ελέγχου, το οποίο ήταν ενσωματωμένο μέσα σε ένα συγκρότημα που προηγουμένως χρησίμευε ως νοσοκομείο, χρησιμοποιήθηκε από μέλη της Χαμάς για να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των στρατευμάτων του IDF και του Κράτους του Ισραήλ», ανέφερε η δήλωση.

Νωρίτερα την Κυριακή, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν πολλές σκηνές εκτοπισμένων στην αυλή του νοσοκομείου, προκαλώντας μεγάλη φωτιά που έπληξε περίπου 30 σκηνές.

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε ισραηλινό χτύπημα στην περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι από το Νοσοκομείο Μαρτύρων του Αλ-Άκσα στο επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Τα θύματα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, με τα πτώματα να απανθρακώνονται και να καθίστανται αγνώριστα. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες υπέστησαν εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού, είπαν μάρτυρες στο Anadolu.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dawn Today (@dawn.today)

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού γραφείου ΜΜΕ στη Γάζα, αυτή ήταν η έβδομη επίθεση του ισραηλινού στρατού με στόχο τις σκηνές των εκτοπισμένων αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων του Αλ-Άκσα.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις σκηνές των εκτοπισμένων αμάχων στο συγκρότημα του νοσοκομείου στις 10 Ιανουαρίου, 13 Μαρτίου, 22 Ιουλίου, 4 Αυγούστου και 27 Σεπτεμβρίου.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών που χρησιμοποιούνται στις σκηνές, όπως νάιλον και υφάσματα.

Ιατρικές ομάδες απομάκρυναν αρκετούς τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, τα ρούχα των οποίων λαμπάδιασαν από την έκρηξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κυβερνητική «λύση» για το Κυπριακό: Καταστρέψτε την Κυπριακή Δημοκρατία

Υπό αναστολή οι (έως σήμερα μυστικές) συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ στο Ομάν

Πεκίνο: Ασύμβατος με την ειρήνη ο «ταϊβανέζικος αυτονομισμός»

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο – 18 νεκροί σε χωριό Μαρωνιτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα